Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Ολοκληρώθηκε η ένταξη 1.200 στρεμμάτων γης στην Β’ Eπέκταση Σχεδίου Κερατέας

Η επέκταση του Σχεδίου Κερατέας, που αποτέλεσε έναν αναπτυξιακό στόχο για το Δήμο Λαυρεωτικής και τη Δημοτική Ενότητα της Κερατέας είναι πραγματικότητα. Μεταγράφηκε στο Υποθηκοφυλακείο Κερατέας (Τόμος 566 και με αυξ. αριθ.122/24-3-2022), η υπ’ αριθ. πρωτ. 930381/4-11-2021 απόφαση Κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής της Π.Ε.2 στις θέσεις «ΠΕΤΑ», «ΓΗΠΕΔΟ», «ΒΑΛΜΕΣΑ», «ΑΜΑΧΑΙΡΗ», «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», της Δ.Ε. ΚΕΡΑΤΕΑΣ, του ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, η πολεοδομική μελέτη της οποίας εγκρίθηκε με το από 14-3-2014 Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 88/ΑΑΠ/24.03.2014.

Οι πολίτες πλέον μπορούν να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο το νέο τους δικαίωμα ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την προαναφερόμενη πράξη εφαρμογής και να προβούν σε πράξεις αγοραπωλησίας, ή έκδοση οικοδομικών αδειών. Παράλληλα, εκπονείται σχετική μελέτη διάνοιξης όλων των οδών στην επέκταση του σχεδίου της πόλης Κερατέας, καθώς και των υπολοίπων απαραίτητων αναπτυξιακών υποδομών (αγωγοί ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων, κατασκευή κρασπέδων, ρείθρων και πεζοδρομίων). Ενώ οι οφειλόμενες εισφορές των ιδιοκτητών σε χρήμα θα βεβαιωθούν σε βάθος πενταετίας (δέκα ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις).

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: ‘’ Η επέκταση αυτή υπήρξε προτεραιότητά μας και αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα. Ο Δήμος πλέον αποκτά κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους για την κατασκευή και λειτουργία, σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, βρεφονηπιακών σταθμών. Επίσης έχει πλεόνασμα γης 18 στρεμμάτων, με το οποία θα τακτοποιήσει εκκρεμότητες δεκαετιών, αποζημίωσης δεσμευμένων ιδιοκτησιών. Ευτυχή συγκυρία άλλωστε αποτελεί η Ίδρυση και λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου Πολεοδομίας του Δήμου Λαυρεωτικής επί της οδών Φρειδερίκης και Αγίου Χαραλάμπους στην Κερατέα (ΦΕΚ 1681/τ.Β/7-4-2022).’’

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2299320234, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Λαυρεωτικής.

Από το Γραφείο Τύπου