Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μαζικές μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Λαύριο και Ελευσίνα

Μαζικές, μαχητικές απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Λαύριο και Ελευσίνα, όπου κυριάρχησαν ο αγωνιστικό παλμός και η αποφασιστικότητα κλιμάκωσης του αγώνα για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων σε Λαύριο και Ελευσίνα, τα σωματεία κάλεσαν τους εργαζόμενους να μεταβούν στην COSCO στον Πειραιά προκειμένου να εκφραστεί η έμπρακτη αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι λιμενεργάτες της COSCO για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της υγιεινής και της ασφάλειάς τους.

Στο Λαύριο

Η απεργιακή συγκέντρωση στο Λαύριο έγινε στο Άγαλμα Μεταλλωρύχου. Μίλησαν η Γεωργία Λογοθέτη, εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ, ο Γιάννης Μούτσης, γγ του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Βάλσαμος Συρίγος, γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και τη σημασία της υπογραφής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους οικοδόμους. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Μάη Μέντη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο Άγαλμα της Μάνας του Μακρονησιώτη, εκπρόσωποι των σωματείων κατέθεσαν στεφάνι και λουλούδια.

Στην Ελευσίνα

Η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Λαού. Μίλησαν ο Γιάννης Παπαδάς, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Χαιρέτησαν ο Νίκος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ελευσίνας και πέριξ, ο Βαγγέλης Γκίνης, πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Ελευσίνας – Μάνδρας, η Μαίρη Χρυσογονίδη, συμβασιούχος στο Κέντρο Υγείας – Ελευσίνας και η Χρύσα Κοτρόνη, εργαζόμενη στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο η οποία είναι σε αναστολή εργασίας.

Ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ τα σωματεία κατάθεσαν στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη.

https://www.902.gr