Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Θέατρο ΘορικούΝαός ΠοσειδώναΣούνιοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Σούνιο και τον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού επισκέφθηκαν οι Βασιλείς των Βέλγων Philippe και Mathilde

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, ο Βασιλιάς Philippe και η Βασίλισσα Mathilde επισκέφθηκαν σήμερα τους αρχαιολογικούς χώρους του Σουνίου και του Θορικού.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη συνόδευσε το βασιλικό ζεύγος στην ξενάγηση, που έκανε στον ναό του Ποσειδώνα η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής Ελένη Ανδρίκου, καθώς και στο Θορικό. Οι Βασιλείς ξεναγήθηκαν στο θέατρο, στο πλυντήριο μεταλλευμάτων και στη στοά 3 του ορυχείου από τον διευθυντή των ανασκαφών του Θορικού καθηγητή Roald Doctor.

Μετά το τέλος της επίσκεψης η Λίνα Μενδώνη δήλωσε «στο πρόγραμμα της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου, ο πολιτισμός κατέχει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Και για τους δυο αρχαιολογικούς χώρους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο βασιλιάς διαθέτει βαθιά κουλτούρα και γνώση της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει άριστη συνεργασία με την Βελγική Σχολή των Αθηνών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις αρχαιολογικές έρευνες της Σχολής σε εξέλιξη, στο Θορικό, στο Σίσι και στην Ιτανο, στην Κρήτη». 

Το βασιλικό ζεύγος ενημερώθηκε για το ανασκαφικό έργο της Βελγικής Σχολής των Αθηνών, καθώς και για τις σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται από τους Βέλγους ανασκαφείς και τις επιστημονικές τους ομάδες.

Το βασιλικό ζεύγος συνόδευαν επίσης η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός Petra De Sutter, ο Υπουργός Αστικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Rudi Vervoort, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Βαλλονίας Pierre-Yves Jeholet. Παρών στις ξεναγήσεις ήταν και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

https://www.in.gr

Αρέσει σε %d bloggers: