Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 255.786,72 € για τον Δήμο Λαυρεωτικής για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων κατόπιν ωρίμανσης των μελετών του Δήμου μας.

Μία εξαιρετικά σημαντική δράση για τον Δήμο μας, για την προστασία του περιβάλλοντος και για την αλλαγή των καθημερινών συνηθειών των πολιτών προς έναν υγιέστερο τρόπο ζωής σε σχέση με την χρήση των ποδηλάτων χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Τα 30 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα για τον Δήμο Λαυρεωτικής θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της Κερατέας και του Λαυρίου και θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο αντικλεπτικό σύστημα GPS, θα δημιουργηθεί δίκτυο κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και τεσσάρων σταθμών φόρτισης ποδηλάτου, ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών και ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές).

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, είναι ένας τουριστικός Δήμος που επενδύει στη βιώσιμη κινητικότητα με ήπια μέσα μεταφοράς με βασικό στόχο ένα Δήμο πράσινο με ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα.