Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Συμβουλίου Κοινότητας Κερατέας με Αντιπεριφερειάρχη Ανατολική Αττικής για τα προβλήματα της Κερατέας

 Το Συμβούλιο της Κοινότητας στα πλαίσια της κοινοποίησης των προβλημάτων της Κερατέας σε θεσμικά πρόσωπα, είχε ζητήσει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Αθανάσιο Αυγερινό, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Κερατέας Σταμάτιος Παπαθανασίου και τα μέλη, Σταματίνα Λιάπη και Τυχερή Λιανού.

 Η συνάντηση είχε σκοπό να μεταφερθεί στον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής η κραυγή αγωνίας της κοινότητάς μας για την σταδιακή ερήμωση της πόλης. Ερήμωση που έχει ξεκινήσει μετά τη συνένωση με τον Δήμο Λαυρίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τονίστηκε ότι στην Κερατέα πλέον λειτουργούν ελάχιστες δημόσιες υπηρεσίες, όλες οι τράπεζες έχουν κλείσει, το εμπορικό κέντρο έχει συρρικνωθεί, έχει αυξηθεί η παραβατικότητα λόγω των Ρομά και σύντομα πολλές ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν στην κορυφή του βουνού. Όλα αυτά σε συνδυασμό απουσίας οποιουδήποτε πόλου έλξης για τους επισκέπτες, καθότι η πόλη δεν διαθέτει κάποιο μουσείο ή ένα οργανωμένο χώρο αναψυχής ή ένα οργανωμένο χώρο πολιτισμού ( θέατρο-κινηματογράφο), καταδικάζουν το μέλλον της πόλης που έχει αρχίσει να αποτελεί τη φτωχή ενδοχώρα της Λαυρεωτικής.

 Ακολούθησε συζήτηση στην οποία ο κος Αυγερινός μας ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια προσπαθεί να χρηματοδοτεί, όσο γίνεται, περισσότερα έργα που προτείνονται από τους δήμους αλλά παράλληλα δεν μπορεί να παρέμβει σε πολλά θέματα μη δικαιοδοσίας της. Τέλος, τονίστηκε από τον πρόεδρο της Κοινότητας ότι αν δεν γίνει μία προσπάθεια από όλους, η Κερατέα θα υποβαθμιστεί και άλλο με δυσοίωνες συνέπειες για την πόλη και τους κατοίκους. Συμφωνήθηκε να υποβληθούν προτάσεις από την κοινότητά μας τόσο για έργα όσο και πολιτιστικές δράσεις με σκοπό να συζητηθούν και ενταχθούν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Εκ μέρους του Συμβουλίου Κοινότητας Κερατέας

Ο Πρόεδρος
Σταμάτιος Παπαθανασίου