Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Όμιλος ΑντισφαίρισηςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Θεαματικά προγράμματα και εντυπωσιακές εμφανίσεις προσέφεραν οι περίπου δύο χιλιάδες συμμετέχοντες στους θεατές που γέμισαν το Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου στο 20ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για  Όλους το τριήμερο 3-5 Ιουνίου. Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, το καθιερωμένο Φεστιβάλ επέστρεψε, με εκπροσώπους 60 ομάδων από κάθε γωνιά της Ελλάδας να ξετυλίγουν στο ταπί τα ιδιαίτερα προγράμματά τους.

Αθλούμενοι και αθλούμενες από τεσσάρων έως 75 ετών με το κέφι και τη ζωντάνια τους, ανέδειξαν τη Γυμναστική για Όλους με θεματικά προγράμματα τα οποία συνδυάζουν στοιχεία χορού, χορευτικά, ακροβατικά και θεατρικά.

Το 20ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους του Δήμου Λαυρεωτικής, δεν έχει διαγωνιστικό και βαθμολογικό χαρακτήρα –όπως όλα τα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους- αναδεικνύοντας έτσι τη χαρά της συμμετοχής χωρίς απαιτήσεις «βαθμών» και ανταγωνισμού. Όλοι έζησαν τη γιορτή της Γυμναστικής και επιβραβεύτηκαν με αναμνηστικά έπαθλα, αλλά το σημαντικότερο «έπαθλο» ήταν ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων αθλούμενων που με ευφάνταστα κοστούμια και  πρωτότυπες χορογραφίες παρουσίασαν μετά από προπονήσεις μηνών τα προγράμματά τους.

Το Φεστιβάλ αποτέλεσε μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» και του Δήμου Λαυρεωτικής.

Οι θεατές παρακολούθησαν 100 προγράμματα από Συλλόγους και Φορείς καταχειροκροτώντας μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου.

Σημαντική υπήρξε η συμβολή  του προσωπικού του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός», του Ομίλου Αντισφαίρισης Λαυρίου και των εθελοντών για την υλοποίηση της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης

Η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Θορικός» Ευαγγελία Βελετάκου, πέρα από το καθημερινό καλωσόρισμα των ομάδων, στο τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την άψογη διοργάνωση του 20ου Φεστιβάλ Γυμναστικής Για Όλους. Εκ μέρους του Δημάρχου Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους και φορείς για την συμμετοχή τους και δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, καθώς και στο προσωπικό του Τμήματος Αθλητισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός», για τον άψογο συντονισμό και την άρτια οργανωτική δομή της τεράστιας αθλητικής εκδήλωσης. Θα στηρίζουμε με κάθε μέσο, τις επόμενες διοργανώσεις και ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι!»

 Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής  Γυμναστικής για Όλους της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Πανταζής τόνισε:

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επανερχόμαστε μετά από δύο χρόνια στάσης και επιστρέφοντας στην κανονικότητα. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση που φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Παρουσιάστηκαν προγράμματα υψηλού επιπέδου με πολύ ωραία θέαση για το κοινό το οποίο κατέκλυσε το κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου. Είναι πολύ σημαντικό και για την επανεκκίνηση της Γυμναστικής για  Όλους με αφετηρία το Ωραιόκαστρο την προηγούμενη εβδομάδα. Ακολούθησε το Λαύριο και ο νέος στόχος είναι  στο Μετς όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη διοργάνωση της Ομοσπονδίας με κορύφωση των συμμετοχών. Μεγάλη η διάθεση των αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν, όπως και μεγάλη η σημασία για την τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Τόσα χρόνια το Φεστιβάλ στο Λαύριο έχει προσδώσει μια νέα πνοή στην πόλη. Στις αρχές είχε ξεκινήσει απλά, με φορείς Ανατολικής Αττικής και πλέον έρχονται φορείς από όλη την Ελλάδα. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν»

Επίσης, τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Θορικός» Ευαγγελία Βελετάκου, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κέφαλος» Κωνσταντίνος Λουκάς, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Γιαννάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΥΑΤΗΛ Αντώνης Κωστάλας, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής Ασπασία Αργεντίνη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής Χάρης Ζαγουρής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και  Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σμέρος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ Βάλσαμος Συρίγος ,και ο υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ Αντρέας Σοφιανός,

Επίσης από την πλευρά της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας «το παρών»  έδωσε ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής Ανάπτυξης και Αγώνων Δημήτρης Τσεγκέλης και  το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για  Όλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μαρία Παπαδοπούλου.

%d