Γνωριμία των μελών των εθελοντικών ομάδων και συλλόγων για την προστασία των δασών Αγ. Κωνσταντίνου (Καμάριζα) -Λαυρεωτικής-Κερατέας-Αναβύσσου

Γνωριμία των μελών των εθελοντικών ομάδων και συλλόγων για την προστασία των δασών Αγ. Κωνσταντίνου (Καμάριζα) -Λαυρεωτικής-Κερατέας-Αναβύσσου καθώς και η προσθήκη νέων μελών στις εθελοντικές ομάδες των περιοχών.
Αν υπάρχει διάθεση να αφιερώσεις λίγο από τον προσωπικό σου χρόνο, νοιάζεσαι για τον πράσινο πλούτο αυτού του τόπου, αγαπάς τον εθελοντισμό, γίνε και εσύ μέλος στην εθελοντική δράση των ομάδων. Γίνε μέλος σε μια από τις παρακάτω εθελοντικές ομάδες στην περιοχή που ανήκεις ή σε όποια εσύ επιθυμείς και στήριξε την!
Φέτος, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Διονύσου Κερατέας, Συντερίνας, Μεγάλα Πεύκα, Δροσιάς Αναβύσσου, Δασκαλειό, προκειμένου να στηρίξουμε όλοι μαζί την δράση για την προστασία των δασών μας.
Ο χαρακτήρας της εθελοντικής δράσης της δικής μας νεοφώτιστης ομάδας με έδρα τον Αγ. Κωνσταντίνο (Καμάριζα) ήταν και συνεχίζει να είναι μόνο Π α ρ α τ η ρ η τ ι κ ό ς!
Παρατηρούμε έξω στου δρόμους, σε συγκεκριμένα σημεία, στις εισόδους, του χωριού, των δρυμών χωρίς να σταματάμε κανένα όχημα για έλεγχο κατά την διέλευση ή αποχώρηση του μέσα από τους δρυμούς!
Παρατηρούμε μόνο ύποπτες ενέργειες-κινήσεις ανθρώπων, αυτοκινήτων, μηχανών για πιθανές απόπειρες εμπρησμών εντός και εκτός της περιμέτρου του χωριού μας (Λαύριο, Πλάκα Κερατέας, Συντερίνα, Μεγάλα Πεύκα, Δημουλάκι, Λεγραινά, Ανάβυσσο).
Πραγματοποιείται άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς ενημερώνοντας για ό,τι ύποπτο πέφτει στην αντίληψη μας.

Κάπως έτσι, όπως έχουμε ενημερωθεί , αντίστοιχα το ίδιο πράττεται και από τους υπόλοιπους συλλόγους των οικισμών Διόνυσος Κερατέας, Δασκαλειό, Συντερίνα, Δημουλάκι, Μεγάλα Πεύκα, και γενικά από εθελοντές της Λαυρεωτικής όπου ο συντονισμός γίνεται από τους αντίστοιχους συλλόγους.
Διευκρινίζεται ότι η νεοφώτιστη ομάδα μας, δεν έχει καμία σχέση με την πυρασφάλεια, ή με εθελοντές πυροσβέστες, ή δασοπυρόσβεση.
Δεν απαιτείται καμία εγγραφή, καμία συνδρομή, καμία βεβαίωση, καμιά πιστοποίηση για να είσαι μέλος της δράσης αυτής. Απαιτεί μεράκι, αγάπη ως προς τα δάση μας και λίγο από τον ελεύθερο σου χρόνο. Ο ρόλος και ο σκοπός της ομάδας είναι κοινός για όλα τα μέλη της και μόνο με παρατηρητικό χαρακτήρα!
Βαθμοφόροι και επικεφαλείς δεν υπάρχουν σε αυτή την ομάδα. Είμαστε όλοι ίσοι, όλοι ΕΝΑ και δεν περισσεύει κανείς. Υπάρχουν ορισμένα μέλη που θα βοηθούν την ομάδα, προκειμένου να συντονιστεί οργανωμένα η δράση, όπως αυτό συνηθίζεται να συμβαίνει στα πλαίσια μιας κοινής ομάδας.
Η δύναμη της θέλησης, μας βρίσκει πάλι σε αυτή την θέση να υπερασπιστούμε και αυτή την θερινή περίοδο τα δάση μας, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι.

Σας προσκαλούμε το Σάββατο στις 11/06 και ώρα 19:00 στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο πυροφυλάκιο του οικισμού “Δημουλάκι Κερατέας”.

Αν κάποιος-α δεν μπορέσει να καταφέρει να παρευρεθεί στην συνάντηση το Σάββατο 11/06 και επιθυμεί να συμμετέχει στην δράση, μπορεί να επικοινωνήσει αρχικά μέχρι να ολοκληρωθεί η συνάντηση του Σαββάτου με τις παρακάτω επαφές:

Διόνυσος Κερατέας (Διόνυσος)
Κατερινα Αλιβιζατου (Άγιος Κωνσταντίνος)
Monti Vassilios (Άγιος Κωνσταντίνος)

Παρακαλώ προωθήστε το κάλεσμα αυτό, σε όποιον-α θεωρείτε ότι μπορεί να βοηθήσει, να στηρίξει, να εξελίξει με την παρουσία του-της και με τις καινοτόμες ιδέες του-της, την δράση αυτή.
Σας περιμένουμε με χαρά!

Πώς θα μας βρείτε στην συνάντηση:
https://www.google.com/maps/place/37.742316,23.996369/@37.742316,23.996369,18z》

 

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: