Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕΜΕΛΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έτοιμη η Αρχιτεκτονική Μελέτη αποκατάστασης του “ΦΟΡΟΥ”

Η συνεργασία της Ε.ΜΕ.Λ. με τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.  με την υποστήριξη των Διοικητικών του Συμβουλίων της τελευταίας τετραετίας αποδίδει έργο.

Ο “ΦΟΡΟΣ”, το διατηρητέο κτήριο στην είσοδο του Λαυρίου, όπου επί εποχής του Αττικού Σιδηρόδρομου ο Δήμος εισέπραττε  τα «διαπύλια τέλη», και ο περιβάλλων χώρος του απέκτησε την απαραίτητη Αρχιτεκτονική μελέτη  αποκατάστασης και την απαραίτητη πρόταση επανάχρησής του.

Ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Λ. κ. Γιώργος Βακόνδιος υλοποίησε την από το 2018 αναρτημένη στην «Διαύγεια» αποδοχή της πρότασής  μας  να μας ανατεθεί η εκπόνηση αυτής της μελέτης με την υπόδειξη από εμάς του τεχνικού γραφείου που θα την εκπονήσει και θα πληρωθεί γι’ αυτήν.

Μετά την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης και την παράδοσή της στον ΟΛΛ, ο Πρόεδρος της ΕΜΕΛ  Τάσος Βλάδος την παρέλαβε εκφράζοντας τις ευχαριστίες των μελών μας  προς την Πρόεδρο κα Ιωάννα Κουλουβράκη και τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΛ ΑΕ  για την ανάληψη του κόστους.

Επόμενη κίνησή μας εντός των προσεχών ημερών είναι η παράδοσή της στον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά,  ο οποίος έχει συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει  αμέσως την απαραίτητη στατική μελέτη, αναθέτοντάς την στην ομάδα του συνεργαζόμενου με τον Δήμο Αρχιτέκτονα κ. Νίκου Μοντεσάντου, προκειμένου να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείο Πολιτισμού για  λήψη της απαραίτητης έγκρισης και στην συνέχεια μέσα από το πρόγραμμα τεχνικών έργων ο Δήμος να υλοποιήσει την μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης, ώστε  η  πόλη να  αποκτήσει, σε συνδυασμό και με το παρακείμενο  λιμανάκι των  ψαράδων και τις γέφυρες του τρένου,  μια ευπαρουσίαστη είσοδο  και πολιτιστικό χώρο αναψυχής.

Λαύριο  22 Ιουνίου 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΜΕ.Λ.