Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΛιμάνιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κίνηση ανθρωπιάς από τον καπετάνιο Μιχάλη Λιγνό- Εσπευσμένη μεταφορά εγκύου στο Λαύριο

Μία ώρα μετά τον απόπλου από το λιμάνι (το πλοίο αναχώρησε στις 7.30 πμ από Πειραιά) μία 40χρονη επιβάτης, έγκυος στην 8η εβδομάδα, άρχισε να αιμορραγεί. Το γεγονός σήμανε “συναγερμό” στο πλήρωμα του “Διονύσιος Σολωμός”.

Αμέσως ζητήθηκε από τα μεγάφωνα του πλοίου η συνδρομή γιατρού και πράγματι αμέσως προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει μία παθολόγος, η οποία -αφού εξέτασε τη 40χρονη γυναίκα- έκρινε ότι πρέπει να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Ο καπετάνιος του “Διονύσιος Σολωμός” χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να προσεγγίσει το λιμάνι του Λαυρίου που ήταν ο πλησιέστερος στην πορεία του “Σολωμός” λιμένας. Ο κ. Λιγνός εκτίμησε ότι αν περίμεναν να φτάσει το πλοίο στην Κύθνο αφενός μεν θα χανόταν πολύτιμος χρόνος για την ασθενή, αφετέρου θα έπρεπε να διακομιστεί με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Ο Γιώργος, σύζυγος της Μαργαρίτας, μίλησε στην κάμερα του Kythnos.tv, εμφανώς συγκινημένος από την ανθρωπιά που επέδειξαν ο καπετάνιος, το πλήρωμα του “Σολωμός” και η διοίκηση της Zante Ferries…

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η 40χρονη είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και πήγαινε με το σύζυγό της και το γιο τους στη Σίφνο για ολιγοήμερες διακοπές.

O πλοίαρχος του πλοίου “Διονύσιος Σολωμός” της Zante Ferries κ Μιχάλης Λιγνός.

https://www.parapolitika.gr