Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Μεσόγεια-Ανατ.ΑττικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Φωτιά: Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Φέριζα και Αγιος Παντελεήμονας – Την «κύκλωσαν» οι πυροσβέστες, καλύτερη η εικόνα

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στη Λαυρεωτική, αρχικά στην περιοχή της Φέριζας. Ηδη δύο οικισμοί, τόσο αυτός της Φέριζας όσο και του Αγίου Παντελεήμονα της Αναβύσσου, εκκενώθηκαν προληπτικά έπειτα από σχετικό μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους από το 112. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει κυκλωθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έφεραν και την άμεση κινητοποίηση 22 οχημάτων ΠΣ, 10 υδροφόρων ΟΤΑ, 2 ΕΜΟΔΕ, μια Πεζοπόρων, 2 Erickson, και 4 Air Tractors την έχουν ήδη ελέγξει. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης το ΑΒ 214 των ΕΜΟΔΕ και ένα συντονιστικό ΒΚ117. Παράλληλα, με εντολή του Αρχηγού του ΠΣ κλιμάκιο της Δ.A.E.E. έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Οι Αρχές έχουν διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων σε τρία σημεία λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Διακοπή κυκλοφορίας έχει επιβληθεί:

  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστοδίκου
  • Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα
  • Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το Μαντρί».
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε στον Δήμο να γίνει προληπτική εκκένωση των περιοχών, καθώς η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στις 11.30 στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση της περιοχής Φέριζας που καλούσε τους κατοίκους να κινηθούν προς Λαγονήσι. Παρόμοια εντολή προληπτικής εκκένωσης δόθηκε και για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Στην περιοχή επιχειρούν και πυροσβεστικά ελικόπτερα.