Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΣ ΛαυρίουΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κουάθ: «Έψαχνα να βρω μια ομάδα στην οποία θα έχω τον χώρο να εξελιχθώ σαν παίκτης»

Ο Κουρ Κουάθ είναι ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Λαυρίου, με τον Αμερικανό άσο να κάνει και τις πρώτες δηλώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

Το Λαύριο θα είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα στην καριέρα σου. Πώς το αποφάσισες;

«Μίλησα αρχικά με τους εκπροσώπους μου και διαπίστωσα ότι υπάρχει μια καλή κατάσταση στο Λαύριο. Έψαχνα να βρω μια ομάδα στην οποία θα έχω τον χώρο να εξελιχθώ σαν παίκτης και να βοηθηθώ ως rookie που είμαι και το Λαύριο πιστεύω ότι τα προσφέρει αυτά. Μίλησα με κάποιους ανθρώπους και μου μετέφεραν ότι υπάρχει ένα καλό πρόγραμμα στο Λαύριο, ότι προσέχουν τους παίκτες και έτσι το πήρα απόφαση».

Θα ήθελες να περιγράψεις μπασκετικά τον εαυτό σου; Τι στοιχεία είναι αυτά που θα φέρεις στο Λαύριο την επόμενη σεζόν;

«Φέρνω ενέργεια, φέρνω καρφώματα και κοψίματα! Θα δείτε έναν παίκτη που παλεύει κάθε κατοχή, που παλεύει για το καλό της ομάδας και για τη νίκη. Θέλω να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Θα δείτε έναν άνθρωπο που είναι σε… ειδική αποστολή».

Υπάρχει μια δήλωση του Shaka Smart, πρώην προπονητή σου στο Marquette, ο οποίος τόνισε πως είσαι από τους πιο καλούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει στη ζωή του… Το δικό σου σχόλιο;

«Είπε την αλήθεια ο κόουτς. Είμαι ένας ήσυχος τύπος, ταπεινός. Δεν είμαι εγωιστής, είμαι παίκτης της ομάδας, έτσι με έχουν μεγαλώσει οι γονείς μου και πάντα σκέφτομαι το καλό του συνόλου».

Προέρχεσαι από το Νότιο Σουδάν, από τη φυλή Dinka, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί μπασκετική, διότι έχει προσφέρει παίκτες στο παγκόσμιο μπάσκετ όπως οι Manute Bol, Bol Bol, Luol Deng, Thon Maker, Ater Majok…

«Λατρεύω από που προέρχομαι και τον πολιτισμό της φυλής μου και με πολύ μεγάλη χαρά θα προσπαθήσω να τον μοιραστώ και στην Ελλάδα. Οι αρχές των Dinka έπαιξαν μεγάλο μέρος στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου, στο τι άνθρωπος έχω γίνει. Σέβομαι τους ανθρώπους και πραγματικά σκέφτομαι πάντα το καλό».

https://www.sdna.gr