Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μέσω ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου “Ευτέρπη” στο Λαύριο

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» το έργο “ Αποκατάσταση και επισκευή διαρηρητέου κτιρίου Ευτέρπη .

Ταυτότητα έργου

Η αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου «ΕΥΤΕΡΠΗ» και η Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, επί της ιδιοκτησίας έχει σκοπό το κτίριο να επαναλειτουργήσει ως χώρος εκδηλώσεων και να συνδυάζει τον σεβασμό προς την αρχική λειτουργία του με τις σύγχρονες πολιτιστικές ανάγκες, να ικανοποιεί ανάγκες σχετικές με την αναψυχή και τον πολιτισμό και να εξασφαλίζει προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Είναι η επισκευή – ενίσχυση και ήπια αναδιαρρύθμιση της υφιστάμενης κατάστασης, με ταυτόχρονη ανακατασκευή των κατεστραμμένων τμημάτων, για την ανάδειξη του αρχικού χαρακτήρα και την ταυτόχρονη ένταξη του κτιρίου στο υφιστάμενο πλέγμα των αυθεντικών κτιρίων της πόλης του Λαυρίου.

Δικαιούχος του έργου είναι Δήμος Λαυρεωτικής ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 2,8 εκατ). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες ξεκίνησαν στις 10/05/2022 ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις 31/12/2022.

https://ypodomes.com

Μια σκέψη για το “Μέσω ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου “Ευτέρπη” στο Λαύριο

  • Αναμένουμε..μέχρι σήμερα, 23-9-22 καμία κίνηση, καμία δραστηριότητα μέσα ή εξω απο το κτίριο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: