Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Ναός ΠοσειδώναΣούνιοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σούνιo: Δηλώσεις Τζον Κέρι από τον Ναό του Ποσειδώνα

«Αυτή η εκπληκτική τοποθεσία, που είναι 2.500 ετών, είναι μια υπενθύμιση σε όλους μας, από όποια χώρα του πλανήτη και αν προερχόμαστε, της εξαιρετικής σχέσης που έχουμε όλοι με την πολιτιστική ιστορία μας και τη φυσική ιστορία μας, όπως εμφανίζονται και εδώ» δήλωσε ο Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι, κατά την επίσκεψή του στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την Κυριακή.

Και η Ελλάδα, ιδιαίτερα, είναι ένα θαλάσσιο έθνος μέσα στην ιστορία, μία αξιοσημείωτη ιστορία. Ο Αχιλλέας φημολογείται πως είπε ότι η θάλασσα είναι η πηγή όλων. Και βλέποντας αυτή τη θέα είναι δύσκολο να μη συμφωνείς με την άποψή του.

Είναι λοιπόν αυτονόητο να βρίσκομαι εδώ καθώς θα συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για να μιλήσουμε για τον ρόλο της Ελλάδας ως την χώρα που θα φιλοξενήσει την  Διάσκεψη «Our Ocean – Greece 2024».

Έτσι, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ για αυτούς τους λόγους και πέρα από αυτό το γεγονός να βαδίζω πάνω σε αυτές τις πέτρες που αντιπροσωπεύουν τόση ιστορία για τόσα πολλά χρόνια. Μακάρι να είχα λίγες εβδομάδες ακόμα, αλλά είναι υπέροχο που βρίσκομαι εδώ».

/ΦΏΤΗΣ ΠΛΈΓΑΣ ΓΑΒΡ

https://www.naftemporiki.gr