Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
Κέντρο ΠροσφύγωνΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τουρκικό ΥΠΕΣ: Η Ελλάδα έχει παραχωρήσει το «στρατόπεδο» του Λαυρίου στο ΡΚΚ

Σε δημοσιεύματα και δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας με αιχμή και τους ισχυρισμούς περί «εκπαίδευσης τρομοκρατών» στον προσφυγικό καταυλισμό του Λαυρίου επιμένει η Τουρκία.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλλιέτ σε δημοσίευμα της αναφέρεται στις δηλώσεις τους υφυπουργού Εσωτερικών και εκπροσώπου του ΥΠΕΣ, Ισμαήλ Τσατακλί, ο οποίος σε ενημέρωση των δημοσιογράφων υποστήριξε ότι «η Ελλάδα έχει παραχωρήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου στην τρομοκρατική οργάνωση PKK».

Κάλεσε δε την Αθήνα να «ενεργήσει ως υπεύθυνη και σοβαρή πολιτεία σε αυτό το θέμα. Έχουμε τη δύναμη να πολεμήσουμε και να νικήσουμε το PKK, και το κάνουμε. Ωστόσο, εάν το στρατόπεδο του Λαυρίου γίνει στο μέλλον το ‘Καντίλ της Ελλάδας’, μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πρόβλημα που θα προκύψει; Σκεφτείτε το…».

Ο Τσατακλί σύμφωνα με τη Μιλλιέτ έδειξε  φωτογραφίες του «στρατοπέδου του Λαυρίου» στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι αυτό είναι «ενεργό στην υπηρεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης».

«Αποδείξεις» στα χέρια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

«Αυτό το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο για εμάς, με βάση τις πληροφορίες μας. Αν και η Ελλάδα το αρνείται αυτό, τα στοιχεία και οι αποδείξεις από τις μυστικές υπηρεσίες μας είναι ξεκάθαρα» υποστήριξε ο Τσατακλί.

Ισχυρίστηκε δε ότι υπεύθυνος του «στρατοπέδου του Λαυρίου» για τον ευρωπαϊκό, όπως είπε, κλάδο της τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με όσα γνωρίζει η Τουρκία είναι ο Χαφίζ Μαχίρ. Πρόσθεσε ότι από τον Μαχμούτ Γιλντίζ αφαιρέθηκε η ευθύνη του στρατοπέδου και του ανατέθηκε« η διαχείριση της παράνομης μεταφοράς ατόμων που θα περάσουν στην Ελλάδα για να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση από τη χώρα μας».

Είπε ακόμα ότι σύμφωνα με όσα είναι εις γνώσιν της Άγκυρας ο Οζτζάν Εργκιούν «έχει οριστεί ως επόπτης του στρατοπέδου του Λαυρίου, ότι υπάρχει ένας υπεύθυνος για κάθε τρομοκρατική οργάνωση στον καταυλισμό και οι υπεύθυνοι ορίζονται από το Καντίλ». «Έχουμε τη δύναμη να πολεμήσουμε και να νικήσουμε το PKK, και το κάνουμε. Ωστόσο, αν το στρατόπεδο του Λαυρίου γίνει στο μέλλον ‘το Καντίλ της Ελλάδας’, μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πρόβλημα που θα προκύψει τότε; Να το σκεφτούν καλά αυτό!» κατέληξε ο Τσατακλί.

in.gr