Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΣούνιοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αεροσκάφη πετούν πάνω από την Ακρόπολη και το Σούνιο

Ένα αεροσκάφος της Aegean μαζί με το αεροσκάφος Skyvan διήλθαν σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 11:30, πάνω από την Ακρόπολη για αεροφωτογράφιση, στο πλαίσιο της Athens Flying Week.

Στη συνέχεια, τόσο το αεροσκάφος της Aegean όσο και το Skyvan πέταξαν προς το Σούνιο όπου συνεχίστηκε η αεροφωτογράφιση μαζί με σχηματισμό ενός μαχητικού αεροσκάφους F-16 και ενός μαχητικού αεροσκάφους Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας.Τα Rafale στη φετινή Athens Flying Week.

Ο Πάνος Ποδηματάς, η «ψυχή» της Athens Flying Week, του μεγαλύτερου αεροπορικού σόου στην Ελλάδα, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη φετινή διοργάνωση.

Το φετινό Athens Flying Week θα πραγματοποιηθεί στην Τανάγρα το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Τα βλέμματα στη φετινή διοργάνωση του Athens Flying Week, όπως είπε ο Π. Ποδηματάς, θα τραβήξει αδιαμφισβήτητα το μαχητικό αεροσκάφος Rafale. «Τα Rafale θα τα δούμε φέτος πτητικά τόσο από τα ελληνικά όσο και από τα γαλλικά πληρώματα, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε και στη στατική έκθεση» ανέφερε ο Π. Ποδηματάς.

«Επίσης», πρόσθεσε, «το κοινό στο Athens Flying Week θα έχει τη δυνατότητα να φωτογραφηθεί με το Rafale, ενώ με το περίπτερο της Rafale International, όπου θα υπάρχουν και προσομοιωτές, θα έχουμε μια ολοκληρωμένη «ακτινογραφία» του αεροσκάφους και όλοι οι επισκέπτες θα μπορέσουν να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτό το υπέροχο αεροπλάνο».

Η χρονιά του Maverick στο Athens Flying Week

«Φέτος είναι η χρονιά του (κινηματογραφικού) Maverick» εξηγεί ο Π. Ποδηματάς, αναφερόμενος στο σίκουελ της ταινίας Top Gun, και συμπληρώνει: «Αυτό το υπέροχο αεροπλάνο, το F-18, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις πτητικές επιδείξεις της Athens Flying Week 2022».

«Η ελβετική Πολεμική Αεροπορία μάς έκανε την τιμή να το φέρει στην Ελλάδα, καθώς είναι διαφορετικό να το ζούμε μέσα από την οθόνη του κινηματογράφου και διαφορετικό σε κοντινή απόσταση, να νιώθουμε τον κινητήρα του, να το ακούμε και να το απολαμβάνουμε».

https://www.in.gr