Λαϊκή Συσπείρωση» Σαρωνικού: Να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Την άμεση επίλυση των κτιριακών προβλημάτων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λαυρίου, την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, θεραπευτές και νοσηλευτή, αλλά και την άμεση κάλυψη του δρομολογίου με κατάλληλο πούλμαν που θα μπορεί να δέχεται αναπηρικό αμαξίδιο, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σαρωνικού καθώς, όπως αναφέρει, «η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς» για το συγκεκριμένο Σχολείο και Νηπιαγωγείο. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο σταθερά στο πλευρό των γονιών και του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου Λαυρίου, στηρίζει τα αιτήματά τους σε δήμο και Περιφέρεια.

«Οι γονείς των παιδιών του Νηπιαγωγείου πληροφορήθηκαν την ημέρα του αγιασμού ότι το Ειδικό Νηπιαγωγείο μπαίνει σε αναστολή εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού! Μοναδική εκπαιδευτικός η διευθύντρια που σημειωτέων είναι άτομο ΑμεΑ και δεν έλαβε ποτέ καμία ουσιαστική βοήθεια και στήριξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της, παρά τις επίμονες ενέργειες του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων όλη την προηγούμενη χρονιά προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής», αναφέρει και προσθέτει ότι «το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ξεκινάει με σοβαρά κτιριακά προβλήματα που με ευθύνη του Δήμου Λαυρεωτικής δεν έχουν λυθεί, παρά τις περσινές υποσχέσεις σε αντίστοιχες παρεμβάσεις του Συλλόγου Γονέων. Το σχολείο έχει επιλεγεί να λειτουργήσει με διευρυμένο ολοήμερο ως τις 5.30 μ.μ. Όμως αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς δεν υπάρχει νοσηλευτής! Οι εκπαιδευτικοί, χωρίς να έχουν την κατάλληλη γνώση και εκπαίδευση, καλούνται να επωμισθούν την ευθύνη ενός σοβαρού περιστατικού, καθώς πολλά παιδιά παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης. Αυτό από μόνο του είναι όχι μόνο απαράδεκτο, αλλά και εγκληματικά ανεύθυνο εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας».

Επισημαίνει πως «τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό όπως και κάθε χρόνο καλούνται να τα καλύψουν αναπληρωτές από διάφορες περιοχές που μαζί με την εργασιακή ομηρία, έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της μετακίνησης με τη βενζίνη στα ύψη και την προβληματική συγκοινωνία, της πανάκριβης στέγης» και υπογραμμίζει ότι το αποκορύφωμα «όλης αυτής της κατάστασης, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι γονείς, είναι ότι η εταιρεία που ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού της Περιφέρειας το δρομολόγιο Λαγονήσι – Σαρωνίδα – Ανάβυσσο – Π. Φώκαια – Σούνιο, ανακοίνωσε όχι στη Διεύθυνση του σχολείου που τον έψαχνε εδώ και μέρες, όχι στην Περιφέρεια που του ανέθεσε το δρομολόγιο, αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων μόλις την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη ότι τελικά δεν πρόκειται να εκτελέσει το δρομολόγιο! Έτσι τα παιδάκια δεν θα μπορέσουν να πάνε σχολείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευσή τους».

Καταλήγοντας, στέκεται στο ότι οι οικογένειες των παιδιών του Ειδικού Σχολείου, «πέρα από τα τόσα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, την ακρίβεια, τους λογαριασμούς του ρεύματος, που εξαθλιώνουν το πορτοφόλι της κάθε λαϊκής οικογένειας, χρειάζεται επιπλέον να καλύψουν τα τεράστια έξοδα που αφορούν τις θεραπείες των παιδιών, τα προγράμματα κοινωνικοποίησης και ένταξης στην κοινωνία, την ψυχαγωγία κ.α. που ως γνωστόν δεν παρέχονται από το δημόσιο σχολείο αλλά και ούτε καλύπτονται ως αναγκαία έξοδα από το δημόσιο ταμείο. Σήμερα λοιπόν σε κάποιες οικογένειες προστίθεται και το πρόβλημα της μετακίνησης προς και από το σχολείο όχι μόνο ως οικονομική επιβάρυνση, αλλά και ως ουσιαστικό πρόβλημα στα ωράρια εργασίας τους».

https://www.902.gr/

Αρέσει σε %d bloggers: