Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για την δίωξη του Βάλσαμου Συρίγου

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.  Να  σταματήσει τώρα η απαράδεκτη δίωξη του συναδέλφου Βάλσαμου Συρίγου, που διώκεται γιατί μαζί με άλλους πρωτοπόρους εργαζόμενους δίνει την μάχη να μην πέσει κανένα σπίτι στα χέρια των τραπεζιτών.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν.Αττικής καταγγέλλει στους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής την απαράδεκτη ποινική δίωξη ενάντια στον πρώην πρόεδρο του ΕΚ Λαυρίου και νυν Γεν.Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος του Δ.Σ του ΕΚ Λαυρίου-Αν Αττικής και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Ο Συνάδελφος διώκεται γιατί το 2019 μαζί με άλλους εργαζόμενους έπραξε το αυτονόητο, υπερασπίστηκε δηλαδή σπίτι λαϊκής οικογένειας να μην πέσει στα χέρια των αρπακτικών, τραπεζιτών και λοιπών μπαταχτσήδων.

Η κυβέρνηση, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων είναι η μόνιμη έννοια της,  κάνει τον ντίλερ των τραπεζιτών και διώκει όποιον αντιστέκεται να μην πέσει το βίος και οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής των λαϊκών οικογενειών, στα χέρια των αρπακτικών.

Η δίωξη ενάντια στο συνάδελφό μας, που πατάει πάνω σε νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που  τώρα τον αξιοποιεί αυτή της ΝΔ, έρχεται σε μία περίοδο που χιλιάδες πλειστηριασμοί είναι σε εξέλιξη ενώ οι ανατιμήσεις σε μία σειρά προϊόντα,  η ακρίβεια και η εκτινάξει της τιμής της ενέργειας  θα φέρουν νέες δυσκολίες στις εργατικές λαϊκές οικογένειες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους το επόμενο διάστημα.

Το αστικό κράτος με την συγκεκριμένη δίωξη του συναδέλφου Βάλσαμου αλλά και άλλων πρωτοπόρων εργαζομένων το τελευταίο διάστημα,  όπως της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου, επιδιώκει την σιγή νεκροταφείου παντού. Ξέρει καλύτερα από όλους μας ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η ασκούμενη πολιτική για να εξασφαλίζονται τα κέρδη μία χούφτας κεφαλαιοκρατών, το επόμενο διάστημα θα φέρει μεγάλες αντιδράσεις και θέλει να πάρει τα μέτρα της. Να τρομοκρατήσει όποιον αντιστέκεται.

Ματαιοπονεί όμως γιατί όπως λέει και ο ποιητής: `Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να ‘ρθει’

Ένα είναι σίγουρο, ότι το δίκιο του λαού δεν δικάζεται. Όσες διώξεις και να κάνουν, οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι του ταξικού κινήματος έχουνε ρίξει της σπορά που θα καρπίσει το επόμενο διάστημα μεγάλους ταξικούς αγώνες και θα τσακίσει όλους όσοι θέλουν να ζει η εργατική τάξη τον 21ο αιώνα, χωρίς σπίτι,  χωρίς ρεύμα, χωρίς δικαιώματα, για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα από τον δικό μας ιδρώτα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει η δίωξη του συναδέλφου Βάλσαμου Συρίγου. Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων, συλλόγους Αυτοαπασχολούμενων, πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους, ιδιαίτερα της περιοχής της Λαυρεωτικής, να καταδικάσουν την απαράδεκτη και αισχρή δίωξη του συναδέλφου μας και να δείξουν την αλληλεγγύη τους με κάθε μέσο και τρόπο.

Τους στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι  τρομοκρατία δεν θα περάσει,  των εργατών η πάλη θα τη σπάσει με τη μαζική συμμετοχή και την αλληλεγγύη.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: