Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής: Ανακοίνωση για την Δίωξη στον Συρίγο Βάλσαμο

 Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής καταγγέλλει την δίωξη εις βάρος του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας μας και επί σειρά ετών πρόεδρο του Συνδικάτου μας και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Συρίγου Βαλσάμου.

Διώκεται γιατί έκανε το αυτονόητο, υπερασπίστηκε την λαϊκή κατοικία μαζί με άλλους συναγωνιστές, σε πλειστηριασμό που την είχαν βγάλει τα κοράκια οι τραπεζίτες.

Το κατηγορητήριο «φορτώνει» στον συνάδελφο τον μισό ποινικό κώδικα, σαν κοινό εγκληματία. Κατηγορείται ότι δήθεν  κατατρόπωσε μια διμοιρία ΜΑΤ, έστειλε 5 αστυνομικούς στο νοσοκομείο, ενώ τους αφαίρεσε κράνη, μπερέδες, ασπίδες κλπ. Επίσης κατηγορείται γιατί φώναζε από την ντουντούκα το αποκρουστικό σύνθημα για τους τραπεζίτες «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»!!!

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν απόφαση της κυβέρνησης να προσπαθήσει να βάλει στο γύψο το κίνημα, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, εν όψη του χειμώνα που ο λαός θα ξεσπάσει μπροστά στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, αλλά και τους 70000 πλειστηριασμούς λαϊκών νοικοκυριών.

Στην δικογραφία, μια από τις κατηγορίες είναι ότι είναι καθοδηγητής της κινητοποίησης ενάντια στον πλειστηριασμό. Εμείς οι οικοδόμοι τον έχουμε εκλέξει στην Ομοσπονδία μας για να είναι μπροστάρης στην οργάνωση και στον αγώνα, να εμπνέει και να δείχνει τον δρόμο σε όλους μας για την βελτίωση της ζωής μας για μια κοινωνία που δεν θα τρώει ο ένας τον άλλο. Με την δίωξη του επιχειρείται η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Αυτό δεν θα περάσει. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι με τους ανέμους που σπέρνει, πολύ γρήγορα θα θερίσει θύελλες.

Υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις των συνάδελφο μας. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ  Η ΆΘΛΙΑ ΔΊΩΞΗ  Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν μια πρώτη απάντηση στον αυταρχισμό και στις διώξεις της κυβέρνησης στην Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

3/10/2022

Αρέσει σε %d bloggers: