Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν το προσωπικό του Κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου, προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός», του Ο.Α. Λαυρίου, των Α.Σ. Λαυρίου, του Ολυμπιακού Λαυρίου, της Λαυρεωτικής, του Γ.Σ. Κερατέας και του Κεραυνού Κερατέας.

Οι συμμετέχοντες με βιωματική πρακτική, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 6 ατόμων, εξασκήθηκαν στις μεθόδους της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, αλλά και σε άλλες πρακτικές πρώτων βοηθειών.

Το εκπαιδευτικό επιστημονικό προσωπικό του σεμιναρίου, ήταν πρόθυμο να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Όπως στην έναρξη, έτσι και στην λήξη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού, Δρ. Πανταζής Κωνσταντίνος, εκ μέρους της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» του  Δήμου Λαυρεωτικής, Βελετάκου Ευαγγελίας, ευχαρίστησε  τους εκπαιδευτές και τους συμμετέχοντες για την σημαντική συμβολή τους, σε ένα πολύ καθοριστικό ζήτημα, που αφορά την ασφάλεια των αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στο τέλος της διοργάνωσης, εκδόθηκαν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ανανήπτη, με διάρκεια ισχύς 3 χρόνων, από το Ευρωπαϊκό Καρδιοαναζωογονητικό Συμβούλιο. (EUROPEAN RESUSCITATION COUNCIL)

Ευαγγελία Βελετάκου

Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.  «ΘΟΡΙΚΟΣ»

Δήμου Λαυρεωτικής