Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση στα πλαίσια της ημέρας του σχολικού Αθλητισμού με θέμα «ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Στα πλαίσια της ημέρας του σχολικού Αθλητισμού, το Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» και το Τμήμα Αθλητισμού, είχε την τιμή να διοργανώσει πρόγραμμα που αφορούσε την διαφορετικότητα στον αθλητισμό με την συνεργασία ακουόντων και κωφών παιδιών, προκειμένου να γίνει κατανοητό το δικαίωμα συμμετοχής όλων των παιδιών  στον Αθλητισμό.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν το Ενιαίο Λύκειο Λαυρίου, το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και τα δύο γυμνάσια κωφών μαθητών που υπάρχουν στην Αττική, το Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών & Βαρήκοων Αργυρούπολης και το Ειδικό Γυμνάσιο Κωφών Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής, τα οποία και ευχαριστούμε τους Διευθυντές τους για την συμμετοχή τους.

Τα παιδιά καλωσόρισε ο Προϊστάμενος τμήματος Αθλητισμού Δρ. Πανταζής Κωνσταντίνος, τονίζοντας την σημασία της άθλησης σε όλες τις ηλικίες και για όλους τους ανθρώπους.

Παρουσίασε τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους προπονητές, με τους οποίους δημιούργησαν έξι αθλητικούς σταθμούς, όπου τα παιδιά συμμετείχαν στα αθλήματα σε μεικτές ομάδες.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» Βελετάκου Ευαγγελία, αφού απεύθυνε θερμό χαιρετισμό, ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών και τις σχολικές μονάδες που συμμετείχαν και ανέφερε ότι το Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός», όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα υποστηρίζει την Άθληση για όλους.

Τέλος συμπλήρωσε ότι στα προγράμματα Άθλησης για όλους του Δήμου Λαυρεωτικής, υπάρχουν προγράμματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία είναι δωρεάν.

Σε συνεργασία με την ΕΟΑΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών), και παρουσία διερμηνέα, την πρώτη μισή ώρα, υπήρξε ενημέρωση  από την κ. Δαυλιάκου Σοφία, τεχνικού συμβούλου της ΕΟΑΚ, για τις ιδιαιτερότητες των κωφών παιδιών Βαρήκοων ατόμων και αναφορές στις αθλητικές διακρίσεις των κωφών βαρήκοων αθλητών της ΕΟΑΚ.

Παράλληλα μίλησαν διακεκριμένοι αθλητές των Εθνικών Ομάδων κωφών, δίνοντας παράδειγμα από τις δικές τους βιωματικές ιστορίες.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης αυτής, υπήρξε ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus με θέμα «Διπλή καριέρα στον Αθλητισμό» (Tennis Club for Dual Careers), στο οποίο συμμετέχει μαζί με άλλες χώρες ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λαυρίου.

Τα παιδιά σε συνέχεια, υπό την επίβλεψη καθηγητών και προπονητών, για 5 ώρες,  περάσανε από τους αντίστοιχους σταθμούς αθλημάτων, ενώ παράλληλα με την διερμηνέα κωφών, έμαθαν βασικές λέξεις επικοινωνίας, κάτι το οποίο έδειξε ότι ο αθλητισμός πράγματι είναι για όλους και η συνεργασία βοηθάει στο να γινόμαστε όλοι καλύτεροι.