Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥγεία-Κέντρα Υγείας

Από το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, 3 γιατροί θα κάνουν εφημερίες στο Κέντρο Λαυρίου

Στη λογική των μπαλωμάτων που ακολουθεί η κυβέρνηση για την κάλυψη των τραγικών ελλείψεων στις δημόσιες δομές υγείας, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) αποφάσισε να μετακινήσει γιατρούς από το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση και υπολειτουργία και των δύο Κέντρων.

Σύμφωνα με την απόφαση της 1ης ΥΠΕ, τρεις παθολόγοι υποχρεώνονται να κάνουν τέσσερις εφημερίες τον μήνα στο Λαύριο ενώ από τον συνδυασμό των καθηκόντων που επιβάλλει η κυβέρνηση, προκύπτει ότι ο ίδιος γιατρός καλείται να είναι οικογενειακός γιατρός, να κάνει βάρδια στο Εμβολιαστικό Κέντρο στο κέντρο Covid και εφημερία στο Κορωπί! Επίσης, οι συγκεκριμένες μετακινήσεις θα έχουν σαν αποτέλεσμα, το ιατρείο covid για το μήνα Νοέμβριο να έχει 6 μέρες κενό, αφού οι 4 εναπομείναντες παθολόγοι – γενικοί γιατροί θα έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των 8 εφημεριών.

Για το θέμα, παρέμβαση έγινε σήμερα, από εκπροσώπους σωματείων και φορέων που συγκροτούν την Επιτροπή κατά της ακρίβειας στο Κέντρο Υγείας, όπου ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις των γιατρών αλλά και το δήθεν νοικοκύρεμα που επιβάλλει η κυβέρνηση. Για σοβαρά εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών κάνουν λόγο οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης. (Διαβάστε εδώ) 

Κινητοποίηση τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη

Σε κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας κατά της κυβερνητικής απόφασης, καλούν ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούποληςσωματεία και φορείς της πόλης, τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στη 1 το μεσημέρι. 

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος στο κάλεσμά του «Η πολύπαθη ΠΦΥ είναι υποστελεχωμένη, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, δίχως να καλύπτει στοιχειωδώς τις ανάγκες του πληθυσμού. Και τώρα θέλουν ο ίδιος γιατρός να είναι προσωπικός γιατρός, να κάνει βάρδια στο Εμβολιαστικό Κέντρο στο κέντρο Covid και εφημερία στο Κορωπί».

Σημειώνει πως «η απόφαση αυτή που σε κάθε άνθρωπο μοιάζει παράλογη έρχεται και πατά στον πάγιο στόχο των κυβερνήσεων για περιορισμό του κόστους για το κράτος και τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους» και γι’ αυτό «βλέπουμε ξανά αντί να στελεχώνονται με το απαραίτητο προσωπικό όλες οι δομές Υγείας να υποβαθμίζονται. Ώστε να ανοίξει πιο εύκολα η εμπορευματοποίηση της Υγείας και το νέο ΕΣΥ».

Εκφράζοντας τη στήριξή του στις διεκδικήσεις των γιατρών για άρση των μετακινήσεων, αναβάθμιση του Κέντρου με 24ωρη λειτουργία με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ο Σύλλογος Γυναικών, καταλήγει: «Εμείς θα σταθούμε απέναντι στην κυβέρνηση για να ανατρέψουμε αυτά τα σχέδια και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τους πολλούς. Ένα αναπτυγμένο, στελεχωμένο και εξοπλισμένο κρατικό σύστημα ΠΦΥ που θα έχει ως κριτήριο την έγκαιρη, ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των λαϊκών αναγκών στην Υγεία απολύτως δωρεάν».

https://www.902.gr