Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ε.Κ.Ο Ναυτιλίας Νέας Δημοκρατίας: Καθαρισμός ακτής Δήμου Λαυρεωτικής

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, η Κομματική Οργάνωση Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στον όμορφο Δήμο Λαυρεωτικής, με σκοπό τον καθαρισμό της παράκτιας ζώνης μεταξύ της Olympic Marine και του Συγκροτήματος ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟ, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, HELMEPA.

Το παρών έδωσαν πολλά μέλη της Οργάνωσης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Λευτέρη Παπαναστασίου, εκπρόσωποι και εθελοντές της HELMEPA , ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κος Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου κος Γ. Βακόνδιος. Ευχάριστη νότα απετέλεσαν τα μικρά παιδιά των εθελοντών, που δημιούργησαν ένα ξεχωριστό και χαρούμενο μελίσσι εθελοντισμού, δίνοντας το παράδειγμα και στους μεγαλύτερους.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν διαφόρων ειδών απορρίμματα με την ενδεικτική αποτίμηση να γίνεται σε αριθμούς: 140 kg απορριμάτων (τα 75kg ανακυκλώσιμα), 20 γεμάτες σακούλες, με μήκος ακτογραμμής που καθαρίστηκε τα 450μ. – διαχωρίζοντάς τα σε ανακυκλώσιμα και μη- με αποτέλεσμα ένα ολόκληρο φορτηγό του Δήμου Λαυρεωτικής να γεμίσει ασφυκτικά.

Η εθελοντική αυτή δράση αποτέλεσε κίνηση ειδικού συμβολισμού με κοινωνική ευαισθησία για το περιβάλλον που αποτελεί το σπίτι όλων μας, και οδήγησε στην περαιτέρω σφυρηλάτηση και σύσφιξη των διαπροσωπικών σχέσεων των μελών της.
Η ΕΚΟ Ναυτιλίας της Ν.Δ. στο πλαίσιο των νέων διεθνών επιστημονικών δεδομένων και προτύπων που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα, με την καθοδήγηση της Helmepa, δεσμεύεται να «υιοθετήσει» το μέρος αυτό, όπου ξεκίνησε η πρώτη μας περιβαλλοντική πρωτοβουλία στην περιοχή, και να καθαρίζει την ακτή δύο φορές τον χρόνο.

Θερμές ευχαριστίες στο ΥΝΑΝΠ, την HELMEPA και τον Δήμο Λαυρεωτικής, για την άψογη συνεργασία αλλά και για τα μαθήματα περιβαλλοντικής αγωγής και συνείδησης που παραδίδουν σε μικρούς και μεγάλους και προσβλέπουμε σε στενότερη και μονιμότερη συνεργασία.
Η Οργάνωση Ναυτιλίας της Ν.Δ. θα συμβάλλει με τις δυνάμεις της σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των συμπολιτών μας, με την ευγενική φιλοδοξία να μεταδώσει την φλόγα και το παράδειγμα και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

https://portnet.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “Ε.Κ.Ο Ναυτιλίας Νέας Δημοκρατίας: Καθαρισμός ακτής Δήμου Λαυρεωτικής

  • Συγχαρητήρια στην Οργάνωση Ναυτιλίας ΝΔ τον ΓΓ του Υπουργείου και την Helmepa
    Τέτοιες ενέργειες αποτελούν έντονο παράδειγμα για όλες τις κοινωνικές ομάδες και τους συμπολίτες μας να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον.

  • Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και για την αφοσίωση των εθελοντών. Όμως να πω το παράπονό μου, δε βοηθάμε οι πολίτες. Όλο το καλοκαίρι, η παραλία του αγίου Νικόλα ήταν ένα τεράστιο τασάκι. Υπήρχαν ΠΑΝΤΟΥ τεράστιες ποσότητες με αποτσίγαρα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Και με λύπη είδα και μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας -που θεωρητικά δεν έχουν την “αγένεια” της νεολαίας” – να ρίχνουν κάτω παντός είδους σκουπίδια. Ποτήρια πλαστικά, σακούλες, ο,τιδήποτε βαριόταν κάποιος να πετάξει στους κάδους από πίσω του, το άφηνε στα χτιστά παγκάκια ή απλά κάτω. Πριν μερικά χρόνια είχαν βάλει κάποιοι καπνιστές μερικά πήλινα τασάκια να υπάρχουν αλλά και αυτά εξαφανίστηκαν. Έλεος αγαπητοί μου συμπολίτες, έλεος. Οι εθελοντές δε θα χρειάζονταν να καθαρίζουν τις παραλίες αν όλοι κάναμε το πιο απλό: Να μην πετάμε τα σκουπίδια μας όπου να ναι.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.