Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διοργανώθηκε με επιτυχία το διήμερο σεμινάριο αρχαίων & παραδοσιακών χορών στο Λαύριο

Η ομάδα μελέτης αρχαίας όρχησης που λειτουργεί από το 1991 στο θέατρο Δόρα Στράτου σας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δημιουργικής κίνησης, Καλλιτεχνικής Έκφρασης & Σωματικής Απόδοσης Λαυρίου, διοργάνωσε διήμερο σεμινάριο αρχαίων & παραδοσιακών χορών με βάση τη μέθοδο εργασίας που επεξεργάζεται τα τελευταία χρόνια για τη διδασκαλία θεωρίας & πράξης του αρχαίου ελληνικού χορού με βάση επιστημονικά, φιλοσοφικά δεδομένα, καλλιτεχνικές & θεραπευτικές εφαρμογές & πρακτικές. Με τη σύμπραξη καταξιωμένων χορευτών και χοροδιδασκάλων και την οργανωτική εποπτεία της κ. Μαρίας Κρητικού, υποψ. διδάκτορος του ΕΚΠΑ οι συμμετέχοντες από την ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής και της Αναβύσσου παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον την διάλεξη της κ. Άννας Λάζου, συμμετείχαν βιωματικά στις χορευτικές δράσεις και χόρεψαν αντιπροσωπευτικούς ποντιακούς & μικρασιάτικους χορούς με την καθοδήγηση του κ. Ιωσήφ Παρασκευά.

Έγινε κατανοητό πως «οι αρχαίες καταβολές, συνειδητά ή υποσυνείδητα εντυπωμένες μέσα μας, βρίσκουν έδαφος σε παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες σωματικές πρακτικές».

Στον ατμοσφαιρικό χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου που παραχωρήθηκε ευγενικά γι’ αυτήν την διοργάνωση, λειτούργησαν αρμονικά η θεωρία, το βίωμα του αρχαίου δράματος και η πράξη του χορού και τέθηκαν οι βάσεις για την προγραμματιζόμενη παράσταση στο πλαίσιο των Σύγχρονων Διαδρομών Τέχνης Λόγου & Ιστορίας που ετοιμάζουν οι συνεργαζόμενοι φορείς για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Λαυρεωτικής με θέμα την αρχαιότητα & τις μικρασιάτικες ρίζες του σύγχρονου πολιτισμού.

  🔺️ Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο και δυναμικό πρόγραμμα που μπορεί να εξυπηρετήσει την πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής μας και απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση νέων και εκπαιδευτών, σπουδαστών, ανέργων, αλλά αδιάκριτα και όλων των ενδιαφερόμενων μας ανεξαρτήτως ηλικιακού ή μορφωτικού επιπέδου. Η συστηματική παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν από Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2022, δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Πολλά μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως (zoom).

➡️ Η παρακολούθηση κύκλων σπουδών 150 ωρών πιστοποιείται ως αναγνωρισμένη εκπαίδευση στο αντικείμενο της αρχαίας όρχησης μέσω του CID και ακαδημαϊκής πιστοποίησης υπό την ευθύνη της κ. Άννας Λάζου, επίκ. καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας και με τη σύμπραξη του εργαστηρίου Φιλοσοφίας & τέχνης του ΕΚΠΑ.

Εγγραφές: mariakritikou1@gmail.com lazou2011.ancientorchesis@gmail.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970129707 WhatsApp

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ