Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κερατέα: Εξαγριωμένοι Ρομά στο ΑΤ της περιοχής καταγγέλλουν εμπρησμό από ομοφύλούς τους- Έκκληση για ενισχύεις από τον Αξ.Υπ

Ενισχύσεις σε δραματική έκκληση από τον μοναδικό αστυνομικό, εκτελών χρέη ΑξΥπ μετά την μαζική κινητοποίηση και απόπειρα εισβολής οργανωμένης ομάδας Ρομά στο Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας καταγγέλοντας εμπρησμό του καταυλισμού τους

(21/11-01.50) Σε πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον καταυλισμό Ρομά προχώρησαν πληρώματα του Πυροσβεστικού Σώματος με συνδρομή εθελοντών και κατοίκων της περιοχής.

(21/11-01.30) Φωτιές σε κάδους και οδοφράγματα με λάστιχα προκάλεσαν εξερχόμενοι του καταυλισμού τρείς Ρομά οι οποίοι επέστρεψαν στα τσαντιρια τους, με κατοίκους και πληρώματα της ΕΛΑΣ να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης που επιχειρούν οι Πυροσβέστες. Στο σημείο μεταβαίνουν διμοιρίες της ΥΑΤ ενώ έχει δοθεί εντολή για συλλήψεις Ρομά οι οποίοι είτε δε δικαιολογούν την παρουσία τους στο χώρο είτε ενεργούν έκκνομες πράξεις.

(21/11-01.15) Μόλις ένα όχημα της ΠΥ με πλήρωμα επιχειρεί στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον καταυλισμό των Ρομά ενώ έχουν υποβληθεί αιτήματα για ενισχύσει.

(21/11-01.00) Λόγω της έντασης του ανέμου που πνέει στην περιοχή, η πυρκαγιά καίει πυκνή βλάστηση πλησίον της Λεωφόρου Λαυρίου. Ενω ασφαλείς βρίσκονται οι Ρομά στις δύο πλευρές του καταυλισμού.

(21/11-00.45) Η φωτιά μαίνεται στο ύψος της γέφυρας  Αγίου Γερασίμου Κερατέας, πλησίον κατοικημένης περιοχής. Εντολή και διακοπή της κυκλοφορίας έλαβε η Τροχαία στην κίνηση επί της Λεωφόρου Λαυρίου λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά (21/11-0030) στον καταυλισμό Ρομά στην Κερατέα σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr έθεσε σε κινητοποίηση ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οργισμένοι διαβιούντες στον καταυλισμό Ρομά περίπου 20ατομα κινήθηκαν μαζικά προς το Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας, με μοναδικό Αστυνομικό τον Αξιωματικό Υπηρεσίας ο οποίος σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης του NantiaReport.gr απεύθυνε δραματική έκκληση για συνδρομή και ενισχύσεις.

Όπως καταγγέλλουν οι Ρομά, ομάδα ομόφυλων τους με τους οποίους βρίσκονται σε αντιπαράθεση προέβησαν στον εμπρησμό των τσαντιριών τους στον καταυλισμό. Πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι προηγήθηκε έκρηξη (21/11-00.15) πλησιον του καταυλισμου και ξέσπασε η φωτιά.

Στο σημείο έχουν λάβει εντολή να μεταβούν στο σύνολο τους τα πληρώματα του τομέας της ΕΛΑΣ ενώ έχουν ζητηθεί ενισχύσεις.

https://www.nantiareport.gr