Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΠροαστιακόςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Καραμανλής: Ξεκινά το 2024 η επέκταση του Προαστιακού από Κορωπί στο Λαύριο

Εντός του 2024 θα ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Κορωπί-Λαύριο, όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου.

«Μιλάμε για ένα έργο 31,7 χιλιόμετρων. Το έργο αυτό έχει δημοπρατηθεί. Αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέσα στο 2023, να εκκινήσουν οι εργασίες του έργου αυτού μέσα στο 2024. Ως κατασκευαστική περίοδο έχουμε υπολογίσει πέντε χρόνια. Το έργο για την επέκταση του προαστιακού από Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Ραφήνα, δημοπρατήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, αναμένεται η συμβασιοποίησή του μέσα στο 2023, θα ξεκινήσει η κατασκευή του μέσα στο 2024 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2028» τόνισε μεταξύ άλλων.

Και συμπλήρωσε: «Ένα αίτημα πολλών ετών, να συνδεθεί επιτέλους η Ανατολική Αττική με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, πλέον γίνεται πραγματικότητα. Όπως έγινε πραγματικότητα, να ενώσουμε επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια καθυστέρηση η αλήθεια είναι, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, του Πειραιά με το Αεροδρόμιο».

Με τη σειρά του ο κ. Βλάχος στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στην Ανατολική Αττική.

«Φύγαμε από τη θεωρία και από τις υποσχέσεις των προηγούμενων δεκαετιών και τις περίφημες προμελέτες επί μελετών που δεν οδήγησαν πουθενά και σήμερα έχουμε ορατό χρονοδιάγραμμα. Είπατε ότι σε λίγους μήνες ουσιαστικά προχωράει ο διαγωνισμός, η υπογραφή. Αυτό είναι το σημαντικό. Κάποιος να πάρει το έργο. Βεβαίως μετά την υπογραφή χρειαζόμαστε κάποιους μήνες για να ξεκινήσουν τα έργα. Όλα αυτά είναι το επόμενο διάστημα.

Άρα, μπορούμε βάσιμα σήμερα να πούμε με όσα και εσείς είπατε και με όσα μέχρι τώρα λίγο πολύ ξέραμε ότι αυτό το έργο είναι σε τροχιά υλοποίησης», ανέφερε ο βουλευτής υπολοίπου Αττικής της ΝΔ.

https://proskinio.gr