Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διασυλλογικό: Συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαυρεωτικής

Το Σάββατο 26/11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Λαυρεωτικής κύριο Γιάννη Αδάμη στα γραφεία του Συλλόγου Αγίας Μαρίνας.

Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και όχι μόνο, με σκοπό την προώθηση λύσεων στα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής και μας δόθηκαν οι ανάλογες απαντήσεις σε αιτήματά μας.

Πιο αναλυτικά

– Μέσα στον Δεκέμβριο θα αποκατασταθούν τα φώτα του δρόμου περιμετρικά της ΔΕΗ

– Θα αντικατασταθούν οι μπαταρίες στα φωτοβολταικά στη λεωφόρο Θορικού, στην παραλία Αγίας Μαρίνας και στη διασταύρωση του Περιγιαλίου (φαρμακείο)

-Μέχρι το Μάρτιο του 2023 θα αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν καταγραφεί και θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά στις παραλίες Πανοράματος και Αγίας Μαρίνας, ενώ θα τοποθετηθούν φωτιστικά στο Συρί, στον χώρο αποκομιδής απορριμμάτων.

– Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα 2 οδικών τμημάτων που δεν υπάρχει φωτισμός αυτή τη στιγμή: α) Η λεωφόρος Θορικού από τη ΔΕΗ έως και την Μεγάλου Αλεξάνδρου β) ο παραλιακός δρόμος Τσονίμας-Βρωμοπουσίου. γ) Λεωφόρος Περιγιαλίου από τα φανάρια της Λεωφόρου Λαυρίου μέχρι τον χώρο αποκομιδής απορριμμάτων. Η λύση που προτείνεται σαν ιδανικότερη για τα συγκεκριμένα σημεία είναι η τοποθέτηση φωτοβολταικών.

– Σχετικά με το πρόσφατο θέμα που προέκυψε με τη προτιθέμενη καύση απορριμμάτων από τη ΔΕΗ, Ο πρόεδρος μας μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία είναι αρνητική σε οποιασδήποτε τέτοια ενέργεια στο Δήμο Λαυρεωτικής

– Τέλος, σχετικά με την κεραία που έχει τοποθετηθεί προσφάτως στον λόφο πάνω από την Αγία Μαρίνα, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για κεραία κινητής τηλεφωνίας και δόθηκε η δέσμευση ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα διασφάλισης ότι δεν θα επιβαρυνθεί η υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τις επαφές με τον Δήμο Λαυρεωτικής αλλά και άλλους φορείς για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων στους οικισμούς μας.

To Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Πρόεδρος : Νικηφόρος Φρατζέσκος

Αντιπρόεδρος : Θεμιστοκλής Μακαντάσης

Γραμματέας : Στέλιος Γρηγοράκος

Ταμίας : Σταματίνα Λιάπη

Μέλη : Αρσενικός Στράτος, Ιορδανίδης Σπύρος, Μπαλίκου Φωτεινή, Παππάς Νικόλαος, Ταράσης Ευάγγελος,

Μια σκέψη για το “Διασυλλογικό: Συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαυρεωτικής

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.