Συμμετοχή σε εορταστικές εκδηλώσεις της Χορωδίας Λαυρίου

Η Χορωδία Λαυρίου, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι δημοτικές αρχές και άλλοι φορείς και σωματεία μέχρι τα Χριστούγεννα.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, η Χορωδία Λαυρίου συμμετείχε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ.κ. Θεοδωρήτου με τη συμμετοχή κλήρου και λαού από τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική. Παρέστησαν επίσης μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης με επικεφαλής το Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι σωματείων και πολιτιστικών φορέων της Λαυρεωτικής. Η Χορωδία Λαυρίου έψαλε το απολυτίκιο του Αγίου Ανδρέου.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, η Χορωδία Λαυρίου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου για την εορτή της προστάτιδος των μεταλλωρύχων Αγίας Βαρβάρας. Η εορτή ξεκίνησε με Δέηση-Παράκληση και Αρτοκλασία στη Στοά του ΤΠΠΛ και μετά συνεχίστηκε με ομιλία στην αίθουσα Επίπλευση του ΤΠΠΛ με ομιλητή τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Δημήτρη Καλιαμπάκο και θέμα «Αγία Βαρβάρα –Από τις μεταλλευτικές στοές στις σήραγγες». Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής το Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Πόγκας και Παπασταυρόπουλος, παλαιοί μεταλλωρύχοι, εκπρόσωποι σωματείων και πολιτιστικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, η Χορωδία Λαυρίου θα συμμετάσχει με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην εκδήλωση για το άναμμα του Δέντρου που διοργανώνει ο Δήμος Λαυρεωτικής.

Η φωτογραφία από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέου είναι του Κ. Μπερδούση.


Η φωτογραφία από το ΤΠΠΛ είναι του Η. Κατσάρου

Αρέσει σε %d bloggers: