Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χορωδία Λαυρίου: Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία “Cinderella”

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη μας και τηρώντας παραδοσιακά την προσφορά και τη συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα, η Χορωδία Λαυρίου διοργάνωσε και παρουσίασε τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία “Cinderella”, στο φιλόξενο χώρο του Παλαιού Μηχανουργείου Λαυρίου.

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία μας τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής με την υποστήριξη και χορηγία των φορέων του, ΝΠΔΔ-ΘΟΡΙΚΟΣ και ΔΑΝΕΤΑΛ. Την συναυλία παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρολιάκος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, η Αντιδήμαρχος Διονύσου και αναπληρώτρια Γραμματέας Τουρισμού ΠΑΣΟΚ, κα Σοφία Κατσιγιάννη, η Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ-ΘΟΡΙΚΟΣ κα. Ευαγγελία Βελετάκου, ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής και Πρόεδρος της ΔΑΝΕΤΑΛ κ. Χαράλαμπος Ζαγουρής, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ-ΘΟΡΙΚΟΣ κ. Κώστας Αθανασίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Μώρογλου, οι πρώην Δήμαρχοι Λαυρεωτικής κ.κ. Κώστας Πόγκας και Σταύρος Παπασταυρόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Μαζί με τη Χορωδία συμμετείχαν οι τραγουδιστές Μαρία Κατριβέση και Γιώργος Χουσάκος, η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή και δεκαμελής ορχήστρα μουσικής δωματίου. Τη μουσική διεύθυνση όπως και την ενορχήστρωση των μουσικών έργων είχε ο Μαέστρος Θεόδωρος Λεμπέσης. Η συναυλία άνοιξε με την παρουσία των μικρών ναυτοπροσκόπων του Λαυρίου που έψαλαν μαζί με τη Χορωδία Λαυρίου σε Χριστουγεννιάτικη εορταστική ατμόσφαιρα. Στη συναυλία παρουσιάσθηκαν αποσπάσματα από μουσικά έργα και ύμνους διαχρονικούς από την αναγέννηση μέχρι και σήμερα, αλλά και μέσα από τα παραμύθια και τις κλασσικές δημιουργίες του θεάτρου και του κινηματογράφου. Η συναυλία ήταν ένα πάντρεμα Χριστουγεννιάτικης κατάνυξης με το συναίσθημα, το όνειρο και τη φαντασία των παραμυθιών και της μυθοπλασίας των κλασσικών θεατρικών και κινηματογραφικών έργων του πρόσφατου παρελθόντος.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Πρόεδρος της Χορωδίας Λαυρίου κ. Χαράλαμπος Συρίγος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους πολίτες, τους εκλεκτούς πολιτικούς και τους δημοτικούς αξιωματούχους για την παρουσία τους. Επίσης εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες εκ μέρους της Χορωδίας Λαυρίου, στους αντιδημάρχους του Δήμου Λαυρεωτικής κα Ε. Βελετάκου, κ. Χ. Ζαγουρή και κα Π. Αργεντίνη, επικεφαλής των φορέων του Δήμου ΝΠΔΔ-ΘΟΡΙΚΟΣ, ΔΑΝΕΤΑΛ και υπηρεσίας διαχείρισης κτηρίων Δήμου αντίστοιχα, για τη χορηγία και την υλική και ηθική συμπαράστασή τους στην προετοιμασία και υλοποίηση της παράστασης.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, αφ’ενός εξέφρασε την ικανοποίησή και τις ευχαριστίες του για την όμορφη παράσταση, ιδιαίτερα όμως αναφέρθηκε στη Χορωδία Λαυρίου και στον μαέστρο Θοδωρή Λεμπέση, εκφράζοντας το γενικό συναίσθημα των παρευρισκομένων. Αφ’ ετέρου, ανακοίνωσε την απόφαση του για την προσωρινή στέγαση της Χορωδίας στο κτήριο του Χυτηρίου στο Λιμάνι, καθώς και στα σχέδια του Δήμου Λαυρεωτικής για εξεύρεση και υλοποίηση μόνιμης λύσης για τη στέγαση της Χορωδίας μέχρι το τέλος του 2023.

Καλές Γιορτές! Χρόνια Πολλά!

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΥΡΙΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ           ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ