Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΛιμάνιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2023 του λιμένα Λαυρίου. Στα 4,47 εκατ. τα έσοδα

Τον προϋπολογισμό του 2023 του λιμένα Λαυρίου ενέκρινε το υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με αυτόν, τα έσοδα θα ανέλθουν στα 4,47 εκατ. και τα έξοδα στα 3,18 εκατ., με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών – ESA.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Όπως αναφέρεται στην έκθεση GREPORT 2022, το λιμάνι του Λαυρίου είναι ένα από τα τέσσερα μεγάλα λιμάνια της Αττικής και αποτελεί λιμένα διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ γειτνιάζει και με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Εξυπηρετεί τόσο επιβατική όσο και εμπορευματική κίνηση.

Στα κρηπιδώματα του βορειοανατολικού τομέα του λιμανιού φιλοξενείται η ακτοπλοΐα, διαθέτοντας εννέα θέσεις πρυμνοδέτησης, και τέσσερις θέσεις πλαγιο-πρυμνοδέτησης.

Στον βορειοανατολικό τομέα εξυπηρετούνται επίσης πλοία κρουαζιέρας, στη διάθεση των οποίων υπάρχει Επιβατικός Σταθμός εμβαδού 2.700 τ.μ., όπου υπάρχουν οι υποδομές των απαραίτητων ελέγχων (διαβατηριακός, αστυνομικός, τελωνειακός).

Στο Λιμάνι του Λαυρίου υπάρχει επίσης ανεξάρτητο Αλιευτικό Καταφύγιο και «μαρίνα» σκαφών αναψυχής, δυναμικότητας 200 θέσεων με δυνατότητα παροχών νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ προσφέρεται και έκταση στο νοτιοανατολικό άκρος του λιμανιού για εναπόθεση σκαφών τον χειμώνα.

Οι εμπορικές δραστηριότητες του λιμένος μοιράζονται σε δύο τομείς.

Στον βόρειο τομέα υπάρχει Τελωνειακή Αποθήκη και προσεγγίζουν πλοία τύπου Ro-Ro διεθνών πλόων, ενώ στον νότιο τομέα του λιμανιού προσεγγίζουν κάθε είδους πλοία, μεταφοράς εμπορευμάτων και χύδην φορτίων.

https://www.metaforespress.gr