Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου

Όλη η Λαυρεωτική στο πόδι. Να μην περάσει η νέα υποβάθμιση της υγείας του λαού της περιοχής. Εδώ και τώρα να δοθεί λύση για να συνεχίσει την 24ωρη λειτουργία του το Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Συγκέντρωση την Δευτέρα 16 Γενάρη 1μμ στο ΚΥ Λαυρίου.


Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής, καλεί τον λαό της περιοχής της Ανατολικής Αττικής σε ξεσηκωμό ενάντια στην νέα αρνητική εξέλιξη σε βάρος της υγείας του, με το διαφαινόμενο σταμάτημα της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.

Με ευθύνη όλων των τελευταίων κυβερνήσεων δεν έχει προσληφθεί μόνιμο υγειονομικό προσωπικό για την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εδώ και πάρα πολλά χρόνια,  με αποτέλεσμα πλέον να μην επαρκούν οι γιατροί για την κάλυψη των εφημεριών και έτσι να οδηγείται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας μόνο μέχρι το μεσημέρι.

Η νέα αυτή υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή μας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που η καθεμία ξήλωνε κάθε φορά λίγο από το πουλόβερ των αναγκών του λαού για δωρεάν και προηγμένες δομές  υγείας.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει αναδείξει τις τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσαν στο σημερινό κλείσιμο της 24ωρης λειτουργίας του ΚΥ Λαυρίου.

Κυρίως όμως έχει αναδείξει τις αιτίες που μας έφτασαν στο σημερινό σημείο. Αιτίες που έχουν τις ρίζες τους στην ασκούμενη πολιτική όλων των κυβερνήσεων που ενισχύουν τις ιδιωτικές δομές ενάντια στις δημόσιες, πολιτικές που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού σαν εμπόρευμα και ανεξάρτητα εάν σε μία ή άλλη περίοδο το Κέντρο Υγείας μπορεί να είχε λίγο καλύτερη λειτουργία, η ολοκληρωμένη στόχευση με την μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών, η ολοένα και μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση, η μη επάνδρωση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προετοίμαζε την σημερινή κατάσταση.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν.Αττικής, καλεί τον λαό της περιοχής να μην συμβιβαστεί με την νέα αυτή αρνητική εξέλιξη για την υγεία και την ζωή του. Να μην συμβιβαστεί με την «κανονικότητα» που θέλει την ίδια ώρα που προωθούν να κλείσουν την 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Λαυρίου και που μια τεράστια περιοχή με 500.000 και πλέον χιλιάδες κατοίκους, βιομηχανικές ζώνες, λιμάνια και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας δεν έχει Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο, Την ίδια ώρα με fast track διαδικασίες να αδειοδοτούν ιδιωτικό πάρκο υγείας στην Κάντζα, από αυτά που εάν δεν έχεις λεφτά θα πεθαίνεις απ έξω!!!

Ο λαός έχει την δύναμη να επιβάλλει το δίκιο του όταν είναι οργανωμένος. Αυτό έδειξε η εμπειρία των τελευταίων χρόνων όταν με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου κρατήσαμε ανοιχτό το Κέντρο Υγείας Λαυρίου τα χρόνια των μνημονίων, που είχαν επιχειρήσει ξανά  να κάνουν το ίδιο.

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση. Να μην διανοηθούν καν, ότι θα αφήσουμε να σταματήσει η 24ωρη λειτουργία του. Θα βρουν όλο τον λαό μπροστά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Ανατολικής Αττικής,  μπροστά σε αυτή την εξέλιξη σε έκτακτη συνεδρίασή του κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 από τις 12πμ έως 3μμ και καλεί όλο τον λαό της περιοχής σε συγκέντρωση έξω από το ΚΥ Λαυρίου στη 1 το μεσημέρι.

Επίσης την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 το πρωί, θα γίνει παρέμβαση Σωματείων και φορέων στην αρμόδια υγειονομική περιφέρεια.

Απαιτούμε:

  1. Να συνεχίσει την 24ωρη λειτουργία του το Κέντρο Υγείας Λαυρίου.
  2. Να ενισχυθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής σε όλες τις ειδικότητες και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.

Η Διοίκηση

Αρέσει σε %d bloggers: