Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής: Δικαίωση η απόφαση του Εφετείου έναντι των διεκδικητών του λόφου του Προφήτη Ηλία

Φίλες και φίλοι,

Ο πολυετής αγώνας της Ομοσπονδίας μας για τη χερσόνησο του Προφήτη Ηλία μετουσιώνεται σε δικαίωση, με την απόφαση του Εφετείου, έναντι των διεκδικητών του λόφου.

Ο Ενοριακός μας Ναός θα συνεχίσει να δεσπόζει στη χερσόνησο της Αγίας Μαρίνας και να απολαμβάνει τη φυσική ομορφιά και το δημόσιο χαρακτήρα του λόφου του Προφήτη Ηλία.

Στον πολυετή και δύσκολο αυτό αγώνα που διαρκεί πάνω από 15 χρονιά, αξίζει να αναφέρουμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχή κατάληξη :

– Την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο για την πολύτιμη στήριξη και βοήθειά του.

– Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία και όλους τους ενορίτες που έμειναν προσηλωμένοι στο στόχο.

– Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας που επί 15 χρόνια δε σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να ματώνει οικονομικά για να συντηρεί την επίτευξη και αυτού του στόχου.

– Τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των οικισμών Αγίας Μαρίνας, Βρωμοπουσίου, Πανοράματος, Περιγιαλίου, Συρίου, Τσονίμας και Ναυταθλητικό όμιλο, που σε καμία στιγμή δεν παρέλκυσαν από τον αρχικό στόχο.

– Τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια και κυρίως στο Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Λουκά για τη συμβολή του και την ηθική συμπαράσταση στον πολυετή αγώνα.

– Τον δικηγόρο με τον οποίο ξεκινήσαμε το νομικό μας αγώνα κύριο Παναγιώτη Λεβεντάκο, αλλά και τον σημερινό νομικό μας σύμβουλο δικηγόρο κύριο Κωνσταντίνο Βλάχο, στους οποίους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχής έκβαση της δικαστικής υπόθεσης .

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ενωμένοι, με αλληλεγγύη και προσήλωση στον κοινό στόχο, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και να καταφέρουμε πολλά, περισσότερα από όσα νομίζουμε, για το καλό του τόπου μας.

Μια ακόμη κατάκτηση, μετα την επαναλειτουργία του παραρτήματος του κέντρου Υγείας στο Περιγιάλι, προστίθεται στον θετικότατο απολογισμό του έργου της Ομοσπονδία μας .

Συνεχίζουμε ενωμένοι για την επιτυχία όλων των στόχων μας .

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παραλιακών Εξωραϊστικών &

Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής

Πρόεδρος- Νικηφόρος Φρατζέσκος,

Αντιπρόεδρος-Θεμιστοκλής Μακαντάσης,

Γραμματέας-Στέλιος Γρηγοράκος,

Ταμίας – Ματίνα Λιάπη,

Μέλη- Αθανάσιος Αρσενικός, Φωτεινή Μπαλίκου,

Σπύρος Ιορδανίδης, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Ταράσης.