Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Αλληλεγγύη στον Τουρκικό λαό

Οι συγκλονιστικές εικόνες από την τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην γειτονική μας χώρα, δεν μπορεί παρά να βυθίζει στην θλίψη τους εργαζόμενους όλης της Γης.

Ιδιαίτερα τον λαό της χώρας μας και τους εργαζόμενους της Ανατολικής Αττικής, που έχουμε ζήσει ανάλογες τραγωδίες από φυσικές καταστροφές στο παρελθόν.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, εκφράζει την  συμπαράστασή του για όλα αυτά που βιώνουν χιλιάδες λαού σε εργατογειτονιές της Τουρκίας. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι σεισμοί άλλες φυσικές καταστροφές χτυπούν κατά κύριο λόγο  τους φτωχούς βιοπαλαιστές που αναγκάζονται και μένουν σε σπίτια, που με ευθύνη του κράτους στις καπιταλιστικές χώρες, δεν έχουν τον απαιτούμενο έλεγχο, χωρίς αντισεισμική θωράκιση, στο έλεος των ανύπαρκτων μέτρων για προστασία από φυσικές καταστροφές.  Υποδομές και έλεγχοι που στο υπάρχον σύστημα είτε στην χώρα μας, είτε στην γειτονική Τουρκία, είτε οπουδήποτε αλλού θεωρείται  κόστος.

Η Διοίκηση του ΕΚ Λαυρίου-Αν Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας, τους εργάτες και τις εργάτριες, τους αυτοαπασχολούμενους, που και αυτοί όπως εμείς,  πρώτα και κύρια δέχονται την επίθεση από την αστική τάξη και τις κυβερνήσεις της στην χώρα τους, που έχουν τα ίδια προβλήματα με τους εργαζόμενους στην χώρα μας και παντού.

Η πείρα του ΕΚ και από την παρέμβαση στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σε άλλες φυσικές καταστροφές όπως στις πλημμύρες και τη φωτιά στην Παλλήνη, η οργάνωση και η αλληλεγγύη του λαού, απέδειξε ότι αυτή είναι η μόνη ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών.

Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία, καθημερινά 9πμ έως 1μμ στα γραφεία του ΕΚ Λαυρίου-Αν Αττικής (Δανουκάρα 7 Λαύριο) και τις υπόλοιπες μέρες και ώρες κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα: 698 492 8944 & 222292025328 Η υλική βοήθεια  θα παραδοθεί άμεσα στα συνδικάτα των συναδέλφων μας στην Τουρκία που είμαστε σε επικοινωνία.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνουμε:

Κουβέρτες

Γάλα σε σκόνη

Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες

Απορρυπαντικά ρούχων

Ορούς

Γάζες

Χανζαπλαστ

Είδη ατομικής υγιεινής.

Η Διοίκηση

Αρέσει σε %d bloggers: