Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο Μετόχι Κερατέας

Με χαρά καλωσορίσαμε το Σάββατο, 11.02.2023 τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου μας αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να επισκεφθεί την περιοχή μας και συγκεκριμένα τους οικισμούς της Λαυρεωτικής Δημολάκι, Συντερίνα, Μετόχι/Μεγάλα Πεύκα και Λεγραινά.

Ο υπουργός με τη συνοδεία του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά και του αντιδημάρχου Θανάση Μακροδημήτρη περιόδευσε σε όλη την περιοχή που καταλαμβάνουν οι εν λόγω οικισμοί, ενημερώθηκε για τις ανάγκες βελτίωσης του οδικού δικτύου (αγροτικών δρόμων και κυρίως του οδικού άξονα που συνδέει την Κερατέα με τα Λεγραινά μέσω Δημολάκι,  Συντερίνας και Μετόχι/ Μεγάλα Πεύκα), τις επεμβάσεις για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές (διάβρωση εδαφών και αναδασώσεις) και επίσης ενημερώθηκε για την άναρχη επέκταση των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε περιοχές αγροτικές αλλά και δασικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στην εν λόγω περιοδεία συναντήθηκε από το Σύλλογό μας,  με τον  Πρόεδρο Μάνο Τσακίρη, τον Αντιπρόεδρο  Γρηγόρη Παπαδάκη και τη Γενική Γραμματέα Όλγα Παπαδόγιαννη, καθώς και  με τους εκπροσώπους των εξωραϊστικών συλλόγων Αντώνη Φακή, Δημήτρη Στυλιαρά και Στάθη Σκρέτα.

 Σε γεύμα που παρέθεσε ο Δήμαρχος συνομίλησε με νέους επιστήμονες του Λαυρίου και άλλους Λαυριώτες.

 Ο κύριος Πέτσας δεσμεύτηκε να συζητήσει με την Περιφέρεια και την Κεντρική Διοίκηση εντός της επόμενης εβδομάδας (13/2) για την άμεση προτεραιοποίηση έργων οδοποιίας (οδικός άξονας Λεγραινών Κερατέας μέσω Μετοχίου/Μεγάλων Πεύκων, Συντερίνας και Δημολάκι) και να προαγάγει τη συζήτηση του θέματος της οργανωμένης ανάπτυξης των φωτοβολταΐκών,  ώστε να μην καταστρέφεται η αγροτική καλλιέργεια και το κάλλος περιοχών που έχουν κηρυχθεί προστατευόμενες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μια σκέψη για το “Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο Μετόχι Κερατέας

  • Με την συνοδεία των τοπικών κομματαρχών του για άλλη μια φορά ΘΑ, ΘΑ,ΘΑ, θα τους βάλει και στην ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ. Πρακτικές ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ: ‘Θα σας φτιάξω και γεφύρια, μα δεν έχουμε ποτάμια, θα σας φτιάξω και ποτάμια’

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.