Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή σύσκεψη του ΚΚΕ στο Λαύριο

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση των ΚΟ Λαυρεωτικής του ΚΚΕ και της ΟΒ της ΚΝΕ στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου. Η σύσκεψη οργανώθηκε μπροστά στις συνεχείς εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος, αλλά για τις τρέχουσες εξελίξεις με τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, την οργάνωση των διεκδικήσεων για βελτίωση των υποδομών Δημόσιας Υγείας στην περιοχή.

Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στον σεισμό της Τουρκίας και της Συρίας, στην τεράστια αλληλεγγύη που οργανώνει το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν. Αττικής και εκφράζεται σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και στην τιτάνια προσπάθεια των συντρόφων μας του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος να οργανώσουν την προσφορά της βοήθειας.

            Την εκδήλωση άνοιξε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Βουλευτής στην Ανατολική Αττική στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές. «Κόντρα στο ρεύμα ενίσχυσης των αυταπατών με την επιλογή του δήθεν ‘’μικρότερου κακού’’, ο λαός πρέπει να δει που θα είναι η δύναμή του την επόμενη ημέρα, πώς το σύνθημα: ‘’Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», παίρνει πραγματικό περιεχόμενο σε μια αγωνιστική στάση στον αγώνα, αλλά και στην κάλπη, με ισχυρό ΚΚΕ». Ο ομιλητής στάθηκε στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και στις πρόσφατες εξελίξεις, στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που «έστησε όλο το Νομικό πλαίσιο για να ξεσαλώνουν τα funds πάνω στον κόπο του λαού, αλλά και να διώκεται όποιος διεκδικεί να μην του πάρουν το σπίτι», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Τέλος, κάλεσε σε «Συμπόρευση με το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές σε όλα τα μέτωπα, είτε για τις διεκδικήσεις στην Υγεία, για τη στελέχωση και λειτουργία του ΚΥ και του Δημόσιου και Δωρεάν Νοσοκομείου στην Αν. Αττική, στο εργατικό κίνημα για να μπει φρένο στον καλπασμό της ακρίβειας και να στηριχθεί το λαϊκό εισόδημα, αλλά και στην κάλπη, όπου ένα δυνατό ΚΚΕ είναι δύναμη για τον λαό, πραγματικό στήριγμα στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, ότι η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά».

            Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μάης Μέντης, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του ΕΚ Λαυρίου – Αν. Αττικής, υποψήφιος Βουλευτής στην Ανατολική Αττική. Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία να ενισχυθούν οι δυνάμεις που μπήκαν μπροστά σε όλους τους νικηφόρους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, από την COSCO και τη ΛΑΡΚΟ, μέχρι τους οικοδόμους και τους μεταλλεργάτες. «Η αναγνώριση της πρωτοπορίας των κομμουνιστών στην οργάνωση των αγώνων, της ανιδιοτέλειας και της αυτοθυσίας που από πολλούς μας έρχεται καθημερινά, πρέπει να συναντηθεί με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες το επόμενο διάστημα. Τι θα γινόταν αν σε όλους τους αγώνες τα τελευταία χρόνια οι εργάτες περίμεναν ‘’σωτήρες’’, κάθονταν στην άκρη και περίμεναν τις κάλπες, και μία δήθεν προοδευτική κυβέρνηση να τους λύσει τα προβλήματα;, θα είχαν νίκες;». Τέλος, στάθηκε στο ποια είναι τελικά χαμένη ψήφος ή όχι, αναλύοντας γιατί στην εκλογική στήριξη του ΚΚΕ πρέπει να προσβλέπει ο κάθε εργάτης και εργάτρια, ο κάθε λαϊκός άνθρωπος που θέλει να πιάσουν τόπο οι αγώνες και οι θυσίες του.

            Τέλος, τον λόγο πήρε ο Γιάννης Ανανιάδης, στέλεχος του ΚΚΕ, όπου ανακοινώθηκε εκ μέρους της ΚΟ Λαυρεωτικής ότι θα είναι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση τον Οκτώβριο. Ο ομιλητής, αφού στάθηκε στο ενιαίο κριτήριο που πρέπει να έχει ο λαός της περιοχής στις εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς την ίδια αντιλαϊκή πολιτική ασκούν οι κυβερνήσεις και οι Τοπικές Διοικήσεις, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και στήριξη στις εκλογές όσους λένε: ‘’κάτι πρέπει να γίνει, κάτι να αλλάξει’’. «Ανεξάρτητα από επιφυλάξεις, επιμέρους διαφορές, η απάντηση σε αυτό που ακούμε από παντού: ‘’κάτι πρέπει να γίνει’’, αυτό το κάτι είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, πολλά κόκκινα ψηφοδέλτια στις κάλπες, ένταση των αγώνων και των διεκδικήσεων». Ενώ, τέλος, τόνισε: «Το ποσοστό του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, θα είναι το μεγαλύτερο στήριγμα στον αγώνα μας για διακριτή άνοδο της ΛΑ.ΣΥ. τον Οκτώβριο, για μια γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση».

            Ξεχωριστή η στιγμή όπου μαθητές, μέλη της ΚΝΕ κάλεσαν τη νεολαία σε πρώτη ψήφο στο ΚΚΕ, στάση που είναι κόντρα στο ρεύμα, αλλά αυτή που πραγματικά είναι εγγύηση για ένα καλύτερο σχολείο, πανεπιστήμιο, για διεκδίκηση ελεύθερου χρόνου, πολιτισμού, αθλητισμού.

            Στον χώρο, μετά από κάλεσμα των ΚΟ Λαυρεωτικής, μαζεύονταν υλικά για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, ενώ υπογράφονταν το ψήφισμα του Εργ. Κέντρου για την Δημόσια Υγεία και την κινητοποίηση στο Υπ. Υγείας με το Εργατικό Κέντρο, Συλλόγους και φορείς της περιοχής.