Στο Λαύριο η επιτροπή Aging Society Working Group της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG)

Στο Λαύριο η επιτροπή Aging Society Working Group της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), που έχει ως επίκεντρο την ενίσχυση της υγείας των ανθρώπων άνω των 50 ετών με τη βοήθεια της γυμναστικής και στην οποία συμμετέχει ως μέλος ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Κώστας Πανταζής.

Η συνεδρίαση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Μαρτίου στη χώρα μας, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε όλα τα στελέχη του Aging Society Working Group, με επικεφαλής τον Πορτογάλο Πρόεδρό της Λουίς Αράις και μέλη την Ινδονήσια Ίτα Γιουλιάτι, τη Φιλιππινέζα Χέιζελ Κάλαγοντ και τον Πολωνό Πιοτρ Ντεκ.

Το πρόγραμμα της ομάδας εργασίας περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), Δημήτρη Φιλίππου, ο οποίος παρουσίασε στους συνέδρους το εθνικό πρόγραμμα για την πρόληψη και καταπολέμηση της παχυσαρκίας και το πώς θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να συνδυαστεί με τις δράσεις του Aging Society Working Group.

Η συνεδρίαση της επιτροπής ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν σε δηλώσεις τους ευχαριστίες προς την Ε.Γ.Ο. και προς τον κ. Πανταζή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στους σημαντικούς στόχους που έχουν θέσει για το επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο του Θορικού, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου όπου απέδωσαν τα καλύτερα σχόλια για τα προγράμματα και την αθλητική εγκατάσταση του Λαυρίου.

Συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής  Ευαγγελία Βελετάκου και εξέφρασαν ευχαριστίες για τη θερμή φιλοξενία.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει σε δύο μήνες στην Ινδονησία και θα ολοκληρώσει το πρότυπο παγκόσμιο πρόγραμμα υγείας και άθλησης σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: