Πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του παλιού Σταθμού στο Λαύριο η συγκέντρωση-ανοιχτή συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου

Πραγματοποιήθηκε στις 14/3 στο πάρκο του παλιού Σταθμού στο Λαύριο η συγκέντρωση-ανοιχτή συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατ. Αττικής. Την συγκέντρωση άνοιξε ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του ΕΚ που κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 16/03, αφού η «σημερινή μας κινητοποίηση αντικειμενικά φέρνει αυτό ως το βασικό θέμα, το πώς θα προετοιμάσουμε την κάθοδό μας στην Αθήνα, πώς θα μιλήσουμε με εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσές μας στους χώρους δουλειάς τις ώρες που απομένουν». Στη συνέχεια σημείωσε ότι «τώρα είναι ώρα για δράση, να μην ξεχαστεί το έγκλημα αυτό, να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές, με τις ανάγκες μας μπροστά να συγκρουστούμε με το σύστημα που βάζει τα κέρδη των αφεντικών πάνω από όλα. Με οργάνωση στους χώρους δουλειάς, με τα αιτήματά μας για την προστασία της Υγείας του λαού κ.α.».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιάννης Ανανιάδης, μέλος του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Αττικής αναφέροντας: «βλέπουμε τις τεράστιες δυνατότητες που γεννάει η τεχνολογία και η επιστήμη για να ζούμε καλύτερα, με ασφάλεια και πρόληψη των ατυχημάτων και στους χώρους δουλειάς, στην Υγεία, στις μεταφορές, αλλά την ίδια ώρα ό,τι δεν είναι επικερδές για τα αφεντικά μένει στην άκρη ή δεν επιλέγεται για επενδύσεις», καταλήγοντας ότι «πρέπει να βάλουμε το ερώτημα “ανάπτυξη για ποιόν” σε όποιους καλοθελητές διαφημίζουν στην περιοχή αυτήν ακριβώς την ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων σε βάρος της ζωής των πολλών». Ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος του ΔΣ του ΕΚ και Γραμμ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων αναφέρθηκε ότι «έχουμε χιλιάδες λόγους να απεργούμε, να παλεύουμε να διεκδικούμε.
Αυτό που φοβούνται είναι η οργάνωση και η αλληλεγγύη του λαού, μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε νίκες, να φρενάρουμε τον κατήφορο που έχει καταδικάσει την πλειοψηφία του λαού το κράτος των αφεντικών».

«Απέναντί μας έχουμε τους πάντες, όπλο μας θα είναι να συνειδητοποιούμε ότι ό,τι είχε να δώσει το σύστημα το έδωσε» και πως «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό». Τον λόγο πήραν και άλλοι ομιλητές υπενθυμίζοντας τον αγώνα για ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της περιοχής και της δημιουργίας Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην Αν. Αττική, «αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί, καθώς γίνεται ακόμα πιο επίκαιρος», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα 57 θύματα.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: