Εκδήλωση στην Κερατέα με θέμα: Η Επανάσταση του ’21 στην Αττική, Μεσογείτες – Κερατιώτες αγωνιστές

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κερατέας σε συνεργασία με την ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ,  σας προσκαλούν την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας), σε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της Εθνική μας Εορτής 25ης Μαρτίου.

 Η εκδήλωση έχει θέμα “Η Επανάσταση του ’21 στην Αττική, Μεσογείτες – Κερατιώτες Αγωνιστές” και ομιλητές θα είναι ο Χρίστος Γ. Ρώμας, φιλόλογος – συγγραφέας και ο Κώστας Ν. Πρίφτης, καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ – ερευνητής τοπικής ιστορίας.

Η εκδήλωση υλοποιείται για να παρουσιαστεί η συμβολή τόσο της πόλης μας όσο και των Μεσογείων στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, να φωτιστούν τα γεγονότα αυτής της περιόδου αλλά και η κατάσταση στην Κερατέα πριν και μετά την επανάσταση. Παράλληλα θα αποτιμηθεί η προσφορά των Κερατιωτών αγωνιστών  και θα ακουστούν τα ονόματα αυτών που έχουν εντοπιστεί μετά από έρευνα που έχει γίνει από τους ομιλητές.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: