Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η δράση αγώνων προσανατολισμού που διοργάνωσε το Εσπερινό Γυμνάσιο Λαυρίου

Την Πέμπτη 6/4 πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Προσανατολισμού (orienteering) στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου οι οποίοι είχαν πρωτοφανή απήχηση. Ουσιαστικά πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα..

Συμμετείχαν 700 μαθητές/τριες και 50 εκπαιδευτικοί από τα εξής σχολεία: 1ο ΔΣ ΛΑΥΡΙΟΎ, 2ο ΔΣ ΛΑΥΡΙΟΥ, 3ο ΔΣ ΛΑΥΡΙΟΥ, 1ο ΔΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΑΣ, 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΕΠΑΛ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΜΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΘΗΣΗ, 3ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.
Διοργανώθηκαν από το σχολείο μας, το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΜΕ ΛΤ, σε συνεργασία με το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικών για τον αγώνα προσανατολισμού  (orienteering). Θεωρούμε πολύ σημαντική για τη διάχυση των πλεονεκτημάτων του αθλήματος την επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης, ψυχή της οποίας ήταν ο καθηγητής του σχολείου μας,  κ. Δημήτρης Καραδημητρίου.

Η  συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο τη γνωριμία με το αγώνισμα προσανατολισμού orienteering. Πρόκειται για ένα άθλημα, που δεν είναι ευρύτερα γνωστό αλλά έχει πολλά πλεονεκτήματα. Παιδιά, νέοι και ενήλικες προκαλούνται να βρουν συγκεκριμένα σημεία σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές. Ο αγωνιζόμενος θα πρέπει να προσανατολιστεί, να λάβει αποφάσεις γρήγορα και υπό πίεση, να παραμείνει συγκεντρωμένος και ψύχραιμος, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να περπατάει ή να τρέχει προκειμένου να ολοκληρώσει την διαδρομή του.

Ευχαριστούμε θερμά όλους/ες όσους/ες στήριξαν αυτή τη δράση.