Σχολική Επιτροπή Δ/βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Λαυρεωτικής: Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο επαγγελματικής κατάρτισης για τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου
Ο Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Λαυρίου διοργάνωσε σεμινάριο επαγγελματικής κατάρτισης για τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί και για τους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄ Λυκείου προκειμένου να λάβουν τα κατάλληλα εφόδια για την επιτυχημένη έξοδό τους στην κοινωνία.
Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Η ανάληψη απόφασης. Η κατάλληλη κατεύθυνση. Η επαγγελματική επιλογή ως συνάρτηση των μαθησιακών επιδόσεων».
Η κ. Βίκυ Παυλίδη, η οποία είναι Εκπαιδευτικός -Ψυχολόγος με ειδίκευση στα θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού ήταν η κεντρική ομιλήτρια. Ενώ το σεμινάριο επικεντρώθηκε στους ακόλουθους έξι κεντρικούς άξονες:
1) Οι επιλογές που ανοίγονται μπροστά στους μαθητές μετά το τέλος της Α΄ Λυκείου.
2) Επιστημονικά πεδία – Ομάδες Προσανατολισμού.
3) Επαγγελματικές Κατευθύνσεις.
4) Τεχνικές σχολές, ιδιωτικές ή δημόσιες σχολές, σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
5) Αυτονόμηση παιδιών για την αποτελεσματικότερη ανάληψη απόφασης αναφορικά με την επιλογή σπουδών.
6) Η σημασία του ρόλου των «σημαντικών άλλων» (γονείς/καθηγητές/λοιποί συγγενείς) στην επιλογή επαγγέλματος.
Οι μαθητές παρακολούθησαν το σεμινάριο με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν με πλήθος ερωτήσεων ενώ ακολούθησε και συζήτηση. Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου με στόχο την καλύτερη δυνατή κατάρτισή τους προκειμένου να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις για το μέλλον τους και να βγουν προετοιμασμένοι στην αγορά εργασίας.
Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δήμου Λαυρεωτικής