Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
"Ελεύθερες Πόλεις""Ενότητα - Δημιουργία"ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διακήρυξη Δημοτικών Παρατάξεων “ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” & “ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ”

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Τον Οκτώβριο 2023 θα κληθούμε να επιλέξουμε μια νέα Δημοτική Αρχή. Σε αυτή την προοπτική οι Δημοτικές Παρατάξεις ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους και κάνουν γνωστό, ότι θα συμμετέχουν στις επόμενες Δημοτικές εκλογές με ενιαίο σχήμα, κοινή εκπροσώπηση και κοινούς υποψήφιους συμβούλους.

Δεν είναι μόνο το εκλογικό σύστημα που μας οδήγησε σ’ αυτή την πρωτοβουλία. Μας οδήγησαν οι δύο χαμένες τετραετίες με Δήμαρχο τον κ. Λουκά, οι οποίες χαρακτηρίζονται από το πολιτικό ψέμα, τα μεγάλα λόγια και τα ελάχιστα έργα. Μας οδήγησε η αλαζονεία της εξουσίας και της Αρχής του «ενός ανδρός», η οποία κορυφώθηκε αφ’ ότου οι Παρατάξεις των κ.κ. Κ. Λεβαντή και Στ. Κρητικού, που είχαν κάνει κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο σκληρή κριτική κατά του κ. Λουκά, ξαφνικά, μετά τις εκλογές, «άλλαξαν πλεύση» και έδωσαν «γη και ύδωρ» και έχοντας ως άλλοθι το «καλό του τόπου» στηρίζουν εδώ και τέσσερα χρόνια απροκάλυπτα τον Δήμαρχο, καταλαμβάνοντας και θέσεις στην διοίκηση του Δήμου.

Κυρίως όμως σε αυτή την πρωτοβουλία της κοινής καθόδου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, μας οδήγησε το γεγονός της πλήρους απαξίωσης και υποβάθμισης της κοινωνίας μας, της καθημερινότητάς μας και εν γένει του τόπου μας.

Στο διάστημα αυτό των τεσσάρων χρόνων, οι Παρατάξεις μας αποτέλεσαν ξεχωριστά και από κοινού, την μόνη δύναμη και φωνή αντιπολίτευσης. Μπορεί οι συνθήκες του εγκλεισμού λόγω του covid-19, των συνεδριάσεων, χωρίς φυσική παρουσία και μέσω τηλεδιασκέψεων, του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων του Δήμου και κυρίως οι πρωτοφανείς αλλαγές στη νομοθεσία, που έδιναν πλήρη εξουσία στον Δήμαρχο για τα ΠΑΝΤΑ, να μας στέρησαν την δυνατότητα να ακουστεί ο λόγος μας και οι θέσεις μας και να γίνουν αυτές ευρέως γνωστές, όμως, την ίδια χρονική περίοδο οι Παρατάξεις μας ανέδειξαν την ανεπάρκεια, το ψέμα, την ανικανότητα και κυρίως την διαπλοκή και την έλλειψη διαφάνειας στην διοίκηση του Δήμου με τις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ απευθείας αναθέσεις έργων και μελετών.

Ζήσαμε άλλη μια τετραετία με υποσχέσεις για έργα υποδομής που θα γίνουν και πολεοδομικές μελέτες για ένταξη περιοχών σε σχέδιο πόλης που θα ολοκληρωθούν, με έργα που έχουν γίνει «γεφύρια της Άρτας», με έργα μακέτες. Μια τετραετία στην οποία έργα, που παρουσιάστηκαν ως απολογισμός πριν 5 χρόνια, ούτε καν έχουν ξεκινήσει!

Όχι όμως μόνο αυτά. Ζήσαμε την αδράνεια σε κορυφαία ζητήματα, όπως το Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο που αφορούν ΟΛΟΥΣ μας, για τα οποία απροκάλυπτα ο Δήμαρχος έδειξε πρωτοφανή αδράνεια και αδιαφορία. Για τον λόγο αυτό οι προσπάθειες επίλυσης αυτών των ζητημάτων έγιναν με πρωτοβουλία των Δημοτικών Συμβούλων των Παρατάξεών μας, οι οποίοι εργάσθηκαν, εισφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους, για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος των πολιτών.

Ζούμε στον Δήμο που κυριαρχεί η αδιαφάνεια, το ρουσφέτι, το «βόλεμα των ημέτερων» και το ψέμα. Στον Δήμο που έχει γεμίσει από χωματερές που έχει δημιουργήσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Ζούμε στον Δήμο που στα όποια έργα γίνονται, υπάρχει έντονο «άρωμα συναλλαγής». Στον Δήμο που λειτουργεί πλέον ως ανώνυμη εταιρεία, προτάσσοντας και εξυπηρετώντας το ίδιον συμφέρον και όχι το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον των πολιτών.

Η σημερινή Δημοτική αρχή δεν αξίζει στην ιστορία του τόπου μας που έχει συνδέσει την ύπαρξη του με αγώνες, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς, από το μακρινό έως το πρόσφατο παρελθόν. Τα συναισθήματα της απογοήτευσης και της δυσαρέσκειας για τα πεπραγμένα της, είναι έκδηλα στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών

Μέσα σε όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση, μεγάλωσε η ανησυχία και η αγωνία όλων μας για το αύριο του τόπου μας και της νέας γενιάς.

Αυτήν την «ώρα μηδέν» για τον τόπο μας, τίθεται επιτακτικά το ερώτημα: Τι πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουμε την μοίρα και την τύχη αυτού του τόπου;

Με αίσθημα ευθύνης, με σιγουριά για τις δυνάμεις μας, με εμπειρία, με γνώσεις και αποφασιστικότητα οι ενωμένες δυνάμεις μας, έρχονται να απαντήσουν δημιουργικά στο ερώτημα.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Συμμετέχουμε στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές με ένα ενιαίο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, απέναντι σε κάθε αυταρχική και αναχρονιστική δύναμη. Με ήθος και ανιδιοτελείς προθέσεις συνεισφοράς στον τόπο και την κοινωνία μας, δίνουμε λύση, απαντούμε στο τι πρέπει να γίνει.

Δίνουμε τέλος στη πολιτική διαπλοκή, το ψέμα, την αλαζονεία, την απαξίωση, την υποβάθμιση και την υποτίμηση της κοινωνίας μας.

Η συνένωση δυνάμεων, είναι η μόνη λύση για να δώσουμε μία προοπτική ελπίδας, αλλαγής και ανάκαμψης στον τόπο μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και όλες τις νέες και υγιείς δυνάμεις που επιθυμούν την αλλαγή, να συστρατευθούν μαζί μας, με στόχο να ανατρέψουμε το τωρινό καθεστώς που επικρατεί στον Δήμο μας και να αναδείξουμε μια νέα Δημοτική Αρχή με επίκεντρο τον πολίτη και έχοντας ως αρχή μας τον σεβασμό, στις πόλεις μας και τους οικισμούς μας, στην κοινωνία και ιδίως στην νέα γενιά, στο περιβάλλον και στην ιστορία του τόπου μας.

Για την Παράταξη                     Για την Παράταξη

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ              ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΜΑΚΡΗ                       ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Μια σκέψη για το “Διακήρυξη Δημοτικών Παρατάξεων “ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” & “ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ”

  • Να κι ένα καλό νέο, μέσα στην περιρρέουσα μαυρίλα στον τόπο μας, εύχομαι ευτυχή κατάληξη μπάς κι ορθοποδήσει ο μαραζωμένος τόπος μας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: