Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΕκδηλώσειςΚαμάριζαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023» στην Καμάριζα [ΒΙΝΤΕΟ]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στον Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα) Δήμου Λαυρεωτικής, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023».

Η άσκηση διεξήχθη στο σημείο «Έγκοιλον Χάος» του Αγίου Κωνσταντίνου όπου αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και εκκένωσης οικισμού ενώ ακολουθήθηκαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη δασοπυρόσβεση.

Στην άσκηση, η οποία σχεδιάστηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Λαυρεωτικής, της Δασικής Υπηρεσίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και εθελοντικών ομάδων, χρησιμοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα, φορτωτές-εκσκαφείς JCB, 2 υδροφόρες και 15 οχήματα του Δήμου.

Την άσκηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Μάριος Αποστολίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Θανάσης Αυγερινός και Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Στουραΐτης, ο Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φλεβάρης, ο Διοικητής της Π.Υ. Λαυρίου Βασίλης Πολύζος, Αντιδήμαρχοι των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, εκπρόσωποι της Τροχαίας, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου & του ΕΚΑΒ, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης καθώς και οι εθελοντικές ομάδες «Κυνηγετικός Σύλλογος Λαυρίου», «Φιλοθηραματικός Σύλλογος Κερατέας» και το «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ερυθρού Σταυρού».

Η άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, είχε αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν θετικά συμπεράσματα.