Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
"Δίανθος"ΛαύριοΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Υλοποιήθηκαν τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου με τον φορέα εθελοντισμού ‘’Δίανθος’’

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 η Δ’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου υλοποίησε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με τον φορέα εθελοντισμού ‘’Δίανθος’’. Το πρώτο στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Θορικού σχετικό με την τοπική ιστορία και πιο συγκεκριμένα με την ιστορία και τη χρήση των αρχαίων θεάτρων και τη μεταλλευτική-μεταλλουργική δραστηριότητα των αρχαίων και νεότερων χρόνων.

Το δεύτερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Φυτώριο των Εθελοντών του Δίανθου στο Νεράκι Λαυρίου, όπου οι μαθητές γνώρισαν τα φυτά που ο φορέας έχει δημιουργήσει σε γλάστρες ή φυτέψει στον χώρο, το περιβόλι με τα αρωματικά-θεραπευτικά βότανα, καθώς και το θερμοκήπιό μας. Κατόπιν οι μαθητές έφτιαξαν -με την καθοδήγηση των μελών μας- γλαστράκια με παχύφυτα τα οποία πήραν μαζί τους κατά την αποχώρησή τους.

Εκπαιδευτικούς και μαθητές καλωσόρισαν στον χώρο ο πρόεδρος Νίκος Βαφειάδης, οι εκπαιδευτικοί-μέλη του φορέα Δημήτρης Δράκος, Νίκος Γκούβερης, Κυριακή Χαραμή και τα μέλη Διαμαντής Λιδωρίκης, Ασπασία Δεμελή, Γιώργος Μυλωνάς και Τάσος Πιτσικάλης.

Σε όλα τα παιδιά ο Δίανθος προσέφερε χυμούς και σνακ.

Άριστη εντύπωση προκάλεσαν η αυτοπειθαρχία των μαθητών , η συνεργατικότητά τους, η προθυμία και η διάθεσή τους να μάθουν καινούρια πράγματα! Και σε αυτό αναμφίβολα καθοριστικό ρόλο έχουν διαδραματίσει οι δασκάλες τους Άννα Ρουσκέτου και Δόμνα Χιωτάκη!

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την άψογη συνεργασία και επίσης ευχαριστούμε τα μέλη μας που έδωσαν το παρόν και με τη βοήθειά τους συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης.

Για το Δ. Σ. του Δίανθου

Ο Πρόεδρος

Νίκος Βαφειάδης