Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Μεσόγεια-Ανατ.ΑττικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργαζόμενος ΕΚΑΒ: Μόλις 4 με 5 ασθενοφόρα από τον Μαραθώνα μέχρι το Λαύριο!

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας περιέγραψε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Στον απόηχο των τραγικών θανάτων της 63χρονης και της 19χρονης στην Κω και στη Νέα Μάκρη, αντίστοιχα, ο διασώστης τόνισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι καθυστερήσεις στα ασθενοφόρα οφείλονται στην τεράστια έλλειψη προσωπικού και στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

«Να φανταστείς, πρόεδρε, ότι από τον Μαραθώνα μέχρι το Λαύριο είχαμε 9-10 αυτοκίνητα, που κάλυπταν όλη την περιοχή – ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες πνιγμούς η παραθαλάσσια περιοχή – και τώρα έχουμε 4-5 αυτοκίνητα. Η μείωση είναι 50%» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει προσωπικό. Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι στα συνεργεία, δεν βγαίνουν ποτέ» εξήγησε.

«Και το κακό είναι ότι αυτή τη στιγμή, όπως και στα Τέμπη που πεθάναν 57 άνθρωποι, θα την πληρώσει πάλι ο σταθμάρχης. Η πολιτική ηγεσία δεν είναι πουθενά. Δεν αναλαμβάνει κανένας την ευθύνη» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή έχει πέσει όλη η πίεση στους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.

Στο βίντεο που ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας ακούγεται και μια συγγενής ενός ασθενούς, η οποία του περιγράφει τον γολγοθά που περνούν οι ασθενείς για μια εξέταση.

ieidiseis.gr