Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ από τη συγκέντρωση στο Λαύριο

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Λαυρίου την Κυριακή 18 Ιουνίου η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ από τις ΚΟ Λαυρεωτικής, συγκέντρωση που έστειλε το μήνυμα ακόμα μεγαλύτερης ισχυροποίησης του Κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στην εναρκτήρια ομιλία της συγκέντρωσης, ο Γιάννης Ανανιάδης, υποψήφιος Δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος της ΤΕ Μεσογείων-Λαυρεωτικής του ΚΚΕ σημείωσε: «Μπορούμε το βήμα ισχυροποίησης του Κόμματος που έγινε στη Λαυρεωτική τον Μάιο, να το κάνουμε άλμα στις 25 Ιουνίου. Έχει έρθει η ώρα ο λαός και η νεολαία της περιοχής που αναγνωρίζει στο ΚΚΕ τη συνέπεια και την μαχητικότητα να το ψηφίσει για να δώσει δύναμη στη δύναμή του». Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέδειξε ότι: «Κάθε σύμπτωση της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της εφαρμογής τους σε Τοπικό επίπεδο είναι και υπαρκτή και σκόπιμη. Οι ίδιοι μηχανισμοί εξαγοράς και χειραγώγησης που στήνονται για τα αστικά κόμματα τροφοδοτούν τους ίδιους μηχανισμούς για την εκλογή των Δημοτικών Αρχών. Αυτό μπορεί και πρέπει να σπάσει. Τον Οκτώβριο, σε Λαύριο και Κερατέα μπορούμε να πάμε αλλιώς, η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να γίνει η έκπληξη των Τοπικών Εκλογών και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την διεκδίκηση και την βελτίωση της καθημερινότητας του λαού της περιοχής».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου αρχικά σημείωσε: «Ένα σύνθημα γεννήθηκε στους μεγάλους αγώνες για το έγκλημα στα Τέμπη, ένα σύνθημα που περικλείει την σκέψη χιλιάδων ανθρώπων και σε όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες: ‘’Ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας’’. Σε αυτό το δίλημμα εκατοντάδες μέλη, στελέχη, φίλοι και φίλες του ΚΚΕ έχουμε απαντήσει χωρίς ‘ναι μεν αλλά’’: με τις ζωές μας. Το ΚΚΕ σας καλεί να φτάσετε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιό του, γιατί έχουμε χρέος να αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το σάπιο σύστημα. Για να το κάνουμε αυτό, για να δυναμώσουν κι άλλο οι αγώνες, χρειάζεται ΚΚΕ πιο δυνατό και περισσότεροι κομμουνιστές Βουλευτές θα είναι στήριγμα στον λαό». Σε άλλο σημείο στάθηκε στην προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να μιλήσουν για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 70% και 50% αντίστοιχα των νόμων της ΝΔ σε 4 χρόνια, στα εμβληματικά νομοσχέδια η ΝΔ κυβερνούσε με 260 και παραπάνω Βουλευτές. Στα στρατηγικά και τα μεγάλα τα βρίσκουν, άρα και η αντιπολίτευση που λένε είναι όπως την θέλει το σύστημα. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι πραγματικός αντίπαλος στην Βουλή απέναντι στη ΝΔ, γιατί είναι και ο πραγματικός αντίπαλος στον δρόμο, στην κοινωνία, στους αγώνες. Κάθε ψήφος που πηγαίνει στο ΚΚΕ, κάθε Βουλευτής που εκλέγουμε είναι όπλο στην φαρέτρα του λαϊκού κινήματος στα δύσκολα που έρχονται», ενώ παράλληλα έκανε ξεχωριστή αναφορά στα λεγόμενα «μικρά κόμματα» που υπερπροβάλλονται από το σύστημα, παίζουν έναν συγκεκριμένο ρόλο και μετά εξαφανίζονται, όπως η «Πλεύση Ελευθερίας», το αντιδραστικό «Νίκη» κ.α. Ενώ, κλείνοντας ανέφερε: «Να μην χαθεί ούτε ώρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, να πάρουμε όλα τα μέτρα για να μην χαθεί ούτε ψήφος που θα πέσει στο ΚΚΕ. Είναι ώρα μάχης για όλους μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στην συγκέντρωση ακούστηκαν τραγούδια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.