Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΚέντρο ΠροσφύγωνΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Για την εκδίωξη των προσφύγων από το Κέντρο Υποδοχής του Λαυρίου

Τα χαράματα σήμερα πάνω από 150 μέλη δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ κλπ) εκκένωσαν με την βία το Κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο.

Τα περί οικειοθελούς απομάκρυνσης των προσφύγων που ακούγονται από Υπουργείο, κυβέρνηση και Δήμο είναι προκλητικά και δείχνουν και τον δόλο της συγκεκριμένης ενέργειάς τους και την βάρβαρη πολιτική απέναντι στους εξαθλιωμένους.

Το επιχείρημα ότι τους «σώζουμε» από το επικίνδυνο κτήριο, μας θυμίζει το «σώσιμο» των προσφύγων στο Αιγαίο.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο και ο Δήμος Λαυρεωτικής, έχουν τεράστιες ευθύνες. Αυτοί είναι που είχαν αφήσει τους ανθρώπους να διαβιουν σε ακατάλληλες συνθήκες, σε ένα ετοιμόρροπο κτήριο και σήμερα πανηγυρίζουν ότι έλυσαν το πρόβλημα. Η εκκένωση σχετίζεται με την συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν και  το παζάρι που εξελίσσεται μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Εκεί κατέθεσαν την σημερινή επιχείρηση καταστολής.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά, ότι σχεδιάζεται πάρκινγκ στον χώρο (και ποιος ξέρει τι άλλο) χάριν της τουριστικής ανάπτυξης, ετοιμάζει το έδαφος να εκδιωχθούν εκτός των προσφύγων και οι Λαυριώτες, τα σπίτια και τα μαγαζιά τους. Τα AirBnB, τα ακριβά ενοίκια, θα εξωθήσουν τους ντόπιους σε σύγχρονες φαβέλες.

Αυτοί που χαίρονται σήμερα, είναι όσοι μετράνε κέρδη και όχι ανθρώπινες ζωές, είναι οι φασίστες, επειδή είναι κατά 53 λιγότερους φτωχούς ανθρώπους «καθαρότεροι». Μαζί τους χαίρεται και ο Ερντογάν που είχε στοχοποιήσει ανοιχτά την δομή.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από το Κουρδιστάν και από οποιοδήποτε μέρος της γης. Είμαστε με τους ανθρώπους,  με όλους της γης τους κολασμένους και όχι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να κάνουν το Λαύριο τάχα «Ριβιέρα» για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα της κοινωνίας, εκμεταλλευτές, κάνοντας τους εργαζόμενους «σερβιτόρους-δύτες» για ένα κομμάτι ψωμί.

Η Διοίκηση

Μια σκέψη για το “Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Για την εκδίωξη των προσφύγων από το Κέντρο Υποδοχής του Λαυρίου

  • Ότι ζητούσαν οι ΤΟΥΡΚΟΙ από παλιά, οι ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ της ΔΕΞΙΑΣ, οι 40%, το έκαναν πράξη και πανηγυρίζουν μαζί με την απέναντι πλευρά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

%d