Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣΝέα ΕποχήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» – Κωνσταντίνος Λεβαντής: Ανοιχτή επιστολή στην κ. Αρετούσα Μακρή

Στις 24 Ιουλίου, στη διάρκεια της ομιλίας σου, αναρωτήθηκες τι συνέβη το 2019 και εγώ και η δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή» δεν τηρήσαμε την προγραμματική συμφωνία που είχαμε υπογράψει με τον συνδυασμό σου πριν την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Σου απαντώ, λοιπόν, ότι τη συγκεκριμένη συμφωνία τη σπάσατε εσείς με τις πράξεις σας. Και προεκλογικά αλλά και την ημέρα των εκλογών. Με την τακτική σας και το κλίμα πόλωσης που είχατε δημιουργήσει, οδηγήσατε στη μείωση των εγκύρων ψηφοδελτίων στην Κερατέα από 6.984 σε 6.047, μία διαφορά που έδωσε την πρώτη θέση στον Δημήτρη Λουκά. Ακόμα και στενοί σου συνεργάτες, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ψήφισαν την δεύτερη Κυριακή ενώ εσύ εμφανίστηκες στο εκλογικό τμήμα λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.

Και με την ευκαιρία, να σου θυμίσω και ένα ακόμη γεγονός, χαρακτηριστικό του τρόπου που λειτουργείς. Τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά από συνάντηση της παράταξης στην οποία ήσουν μέλος για περισσότερα από 20 χρόνια, σε ρώτησα αν θέλεις να είσαι εσύ υποψήφια δήμαρχος και το διέψευσες κατηγορηματικά μπροστά και σε άλλους συναδέλφους. Δεν πέρασε από τότε ούτε ένας μήνας και ανακοίνωσες τον δικό σου συνδυασμό!

Στην πρόσφατη ομιλία σου όμως μίλησες ακόμη και για συναλλαγές. Ότι δώσαμε «γη και ύδωρ» για να καταλάβουμε θέσεις εξουσίας. Σου απαντάω λοιπόν πως ο Κώστας ο Λεβαντής είναι χορτασμένος από θέσεις εξουσίας εδώ και 37 χρόνια και έχει αποδείξει με την πορεία του ότι τα συμφέροντα του τόπου του τα βάζει πάνω από προσωπικά οφέλη, πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Και εσύ προσωπικά γνωρίζεις καλύτερα από όλους ότι έχει πληρώσει την ενασχόλησή του με τα κοινά πολύ ακριβά.

Για την αποφυγή, από εδώ και πέρα, παρανοήσεων και παρερμηνειών σχετικά με το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της παρουσίας μου στα κοινά, σου συνιστώ να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά την τελευταία συνέντευξή μου στην τοπική εφημερίδα «Ες Λαύριον», για μην αναγκαστώ να ασχοληθώ και πάλι μαζί σου (https://drive.google.com/…/1VAi2fIXNyfskPDzEGBeaR6…/view).

Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στον ισχυρισμό σου ότι κρατήσατε όρθια την αντιπολίτευση με τρία (!!!) Δελτία Τύπου που εκδώσατε σε τέσσερα χρόνια και μία (!!!) πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ανέφερες. Όσοι τα άκουσαν και αναρωτήθηκαν πως τολμάς και διεκδικείς με τέτοιον απολογισμό και πάλι το Δήμο, αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν αν γνώριζαν ότι επί τέσσερα χρόνια ήσουν μέλος και της Οικονομικής Επιτροπής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΤΗΛ, άρα ήσουν πλήρως ενημερωμένη για ότι γίνεται στον Δήμο.
Με τις συχνές απουσίες σου από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής απέδειξες πόσο σέβεσαι αυτούς που σε τίμησαν με την ψήφο τους. Βέβαια, ομολογώ ότι δεν συγκρίνεσαι με την συμπεριφορά των δύο μελών του συνδυασμού σου που εμφανίζονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο μια το πολύ δύο φορές το χρόνο.

Αυτά προς το παρόν και εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που επικοινωνώ μαζί σου.

31 Ιουλίου 2023,

Κωνσταντίνος Λεβαντής

%d