Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΕΜΕΛΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σημαντική δωρεά ορυκτών στο Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου

Η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της προς τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά για την εκ μέρους του σημαντική δωρεά προς στο Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου της συλλογής ορυκτών της Λαυρεωτικής, εις μνήμην του αείμνηστου πατρός του, Ευάγγελου Λουκά.

Η προσθήκη των εν λόγω μουσειακών δειγμάτων στη Συλλογή του Μουσείου σε συνέχεια των διαδικασιών εκπόνησης της προμελέτης μετεγκατάστασής του στο κτηριακό συγκρότημα του παλαιού Α΄ Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου, αποτελούν σημαντικά βήματα προόδου στη δημιουργία του νέου διεθνούς εμβέλειας Ορυκτολογικού Μουσείου Λαυρίου. Η εν λόγω συλλογή θα κοσμήσει την μόνιμη έκθεση του Μουσείου και ειδικότερα την ενότητα “Χαρακτηριστικά Ορυκτά της Λαυρεωτικής (TL)” και θα λάβει τους αντίστοιχους κωδικούς συλλογής.

Η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής χαιρετίζει και ενθαρρύνει τέτοιου είδους δωρεές και επιστημονικές συνεργασίες που διασφαλίζουν την μοναδική γεωλογική κληρονομιά του τόπου μας για τις επόμενες γενιές.

Λαύριο, 6 Αυγούστου 2023

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής

2 σκέψεις σχετικά με το “Σημαντική δωρεά ορυκτών στο Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου

  • Κε Δημαρχε
    καλο ειναι να δωριζετε τα κατασχεθεντα ορυκτα στο μουσειο Λαυριου αλλα δεν θα επρεπε να δωρησετε μερος αυτων και στο οπυκτολογικο μουσειο Καμαριζας? Εκτος αν αληθευουν οι διαδοσεις οτι δεν σας ενδιαφερει ουτε το τοπικο διαμερισμα ουτε το μουσειο του.
    Κριμα ομως να αδιαφορειτε τοσο πολυ για τον τοπο που γεννήθηκατε.

  • κυριε Βόνα , Απο τα κατασχεθέντα εμπλουτίστηκε η περιφερόμενη συλλογή ορυκτών που εκπροσωπεί το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής στις εκθέσεις των 180 γεωπάρκων σε όλο τον κόσμο , και η υπόσχεση του Δημάρχου να διαχωρισθούν στα δυο Μουσεία εξακολουθεί να ισχύει . Άλλωστε οι σπουδαιότεροι ορυκτοθήρες της περιοχής είναι Καμαριζιώτες που συνήθως προσφέρουν στο τοπικό σας μουσείο δωρεάν δείγματα ορυκτών ενώ στο μουσείο του Λσυρίου εδώ και χρόνια ζητούν ανταλλάγματα και μη έχοντες εμεις στην μετα κοβιντ εποχή την οικονομική δυνατότητα , τα βλέπουμε συνήθως στις προθήκες εμπόρων ορυκτών και στο e-bay.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: