Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
"Λαϊκή Συσπείρωση"ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Λαϊκή Συσπείρωση» Λαυρεωτικής: Μήνυμα ενίσχυσης στο Δήμο και στην Περιφέρεια

Μήνυμα ισχυροποίησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Λαυρεωτική έστειλε η χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του συνδυασμού, στο θεατράκι της Ρεμίζας, στο Λαύριο.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι από την περιοχή της Λαυρεωτικής υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα είναι ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και ο Δαμασκηνός (Μάης) Μέντης, στέλεχος του ΚΚΕ και Πρόεδρος του ΕΚ Λαυρίου-Ανατ. Αττικής.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην τοποθέτηση του σημείωσε πως «στην Αττική έχουν γίνει στάχτη το 1/3 των δασικών εκτάσεων τα τελευταία χρόνια, κατάσταση που αποτυπώνει την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων για την προστασία του λαού την ίδια ώρα που τα κονδύλια και τα εκατομμύρια πηγαίνουν στις μεγάλες επενδύσεις και τα μονοπώλια, πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών».

Ο Γιάννης Πρωτούλης κάλεσε σε μαζική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αττική, για «να δοθεί συνέχεια στο μεγάλο βήμα που έκανε ο λαός να αναδείξει το ΚΚΕ τρίτο κόμμα με ενισχυμένα ποσοστά στις λαϊκές περιοχές της Αττικής, όπως και στο Λαύριο».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αποστόλης Παμφίλης, στέλεχος του ΚΚΕ, πρώην επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο και Δημοτικός Σύμβουλος από το 2010, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος έκανε μια αναφορά στις παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην προσπάθεια να παρθούν μέτρα και να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή μέτρων κατά του λαού της περιοχής, στην στήριξη αιτημάτων του εργατικού κινήματος στην περιοχή.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Κώστας Πόγκας, πρώην Δήμαρχος Λαυρίου και πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λαυρίου, τονίζοντας την ανάγκη η κοινωνία μέσα και από τις κάλπες του Οκτωβρίου να αναμετρηθεί με την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνώντων-περιφερειαρχών και δημάρχων, με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σύντομους χαιρετισμούς πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Κουβαρά, συνταξιούχος δικαστικός, τέως ειρηνοδίκης Λαυρίου και ο Γιώργος Κωστάλας, ασκούμενος Ορκωτός Λογιστής, στέλεχος της ΚΝΕ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ενισχυθεί η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την κεντρική ομιλία και παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε ο Γιάννης Ανανιάδης, μέλος της ΤΕ Μεσογείων-Λαυρεωτικής και υποψήφιος Δήμαρχος, σημειώνοντας: «Η συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο, πολλών για πρώτη φορά, συνδικαλιστών εργαζόμενων, νέων γυναικών, φοιτητών, ανθρώπων του πολιτισμού και του αθλητισμού, απόμαχων της δουλειάς, με σημαντική παρουσία στην κοινωνία της Κερατέας, του Λαυρίου και της Καμάριζας μας γεμίζει αισιοδοξία ότι φέτος μπορούμε πράγματι να πάμε αλλιώς στον Δήμο».

Στη συνέχεια τόνισε: «Η πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη για εμάς είναι αυτή που έχει κοινωνικό πρόσημο, αυτή που στηρίζει την κοινωνία και τις λαϊκές οικογένειες αναπτύσσοντας δομές κοινωνικής πολιτικής, προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής, που αναπτύσσει και στηρίζει τον πολιτισμό συνδεδεμένο με την ιστορία του τόπου και τους αγώνες του λαού του, που στηρίζει τον δωρεάν-μαζικό λαϊκό αθλητισμό με υποδομές και προσωπικό. Απέναντι στην ανάπτυξη όλων των άλλων που σημαίνει κέρδη για τους λίγους και ξεζούμισμα των πολλών, που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της περιοχής, διαμορφώνει ασφυκτικά πλαίσια καθημερινότητας και εκτινάσσει την αξία γης, μετατρέποντας τη Λαυρεωτική σε φιλέτο τουριστικών επενδύσεων, μακριά από τις ανάγκες του λαού». Τέλος, κάλεσε κάθε άνθρωπο που θέλει να σταθεί με τιμιότητα απέναντι στην σημερινή Δημοτική Αρχή και αναγνωρίζει την ανάγκη για ισχυρή, λαϊκή αντιπολίτευση στο Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια ότι «έχει επιλογή, να γεμίσει με κόκκινα γαρύφαλλα την κάλπη, να δυναμώσει την φωνή του, με ψήφο στη “Λαϊκή Συσπείρωση”».

https://www.902.gr