Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε τραγική κατάσταση το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου – Παράσταση διαμαρτυρίας

Στοιβάζουν 10 παιδιά σε 12 τ.μ σε ακατάλληλο χώρο του Ειδικού Δημοτικού- Πρωτοφανείς συνθήκες ντροπής καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί…

Me μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Λαυρίου την ερχόμενη Δευτέρα 18/9 στις 13:30 απαντούν εκπαιδευτικοί και γονείς στην τραγική κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΕΠΕ Κ.Σωτηρίου, το σχολείο «άνοιξε» ; με 9 παιδιά με ειδικές ανάγκες ( ενώ αναμένονται κι άλλες μετεγγραφές) που αναλογούν σε 2 τμήματα με 2 νηπιαγωγούς και 1 μέλος ειδικού βοηθητικού προσωπικού και εκ περιτροπής 6 ειδικότητες ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού να στοιβάζονται στην κυριολεξία σε μια αίθουσα 12τμ… Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για ευθύνες της δημοτικής αρχής:

«Ενώ ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα σχολικής ζωής, φέρουν ακέραια την ευθύνη καθώς τα παιδιά παραμένουν στοιβαγμένα στην αίθουσα των 12 τμ του Ειδικού Δημοτικού την οποία έχει απόλυτη ανάγκη το Ειδικό Δημοτικό. Οι συνθήκες για τους διδάσκοντες είναι επιεικώς δυσχερείς ενώ οι γονείς εκφράζουν την ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών τους», αναφέρουν.

Αναλυτικά η καταγγελία του ΣΕΠΕ «Κ.Σωτηρίου»

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο ότι το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου αδυνατεί να λειτουργήσει στερώντας από τα παιδιά τη δυνατότητα υποτυπωδών όρων φοίτησης, ασφάλειας και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το σχολείο «άνοιξε» ; με 9 παιδιά με ειδικές ανάγκες ( ενώ αναμένονται κι άλλες μετεγγραφές) που αναλογούν σε 2 τμήματα με 2 νηπιαγωγούς και 1 μέλος ειδικού βοηθητικού προσωπικού και εκ περιτροπής 6 ειδικότητες ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού να στοιβάζονται στην κυριολεξία σε μια αίθουσα 12τμ.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας έχει ήδη θέσει επανειλημμένα το σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λαυρίου και από τις αρχές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς σε συναντήσεις και Παραστάσεις Διαμαρτυρίας στη Δ/νση Εκπαίδευσης ΠΕ Αν. Αττικής και σε επείγουσα επικοινωνία με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής. 

Τεράστια ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή που ενώ εδώ και μήνες 30/3/23 έχουμε ενημερώσει αναλυτικά με ανακοίνωσή μας: ΕΔΩ για την κρισιμότητα της κατάστασης όσο και σε άμεσες επικοινωνίες, δεν δρομολόγησε αξιοπρεπή λύση για τη φοίτηση των μαθητών/τριών μας.

Σε δημόσιες ανακοινώσεις μας ΕΔΩ προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο πλήρους αδυναμίας και την αδήριτή ανάγκη για νέο χώρο με δυο αίθουσες και βοηθητικούς χώρους, προβλέποντας και την αυξητική τάση των παιδιών η οποία επιβεβαιώθηκε πλήρως για την αναγκαιότητα των 2 τμημάτων, ενώ τα συνεχή αιτήματα μετεγγραφών δηλώνουν αυξητική τάση που πιθανά τα ξεπεράσει.

Ενώ ο δήμαρχος διαβεβαίωνε ότι θα προβεί σε ενοικίαση, λίγο πριν από το καλοκαίρι παρά τις αρχικές υποσχέσεις για εύρεση νέου χώρου ( που ήταν και η απαίτηση του συλλόγου μας ) δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση 2 προκατ αιθουσών στον προαύλιο χώρο του Ειδικού Δ/Σ Λαυρίου. Στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν προχώρησαν σε καμία εργασία και σήμερα αναγγέλλουν ότι θα τοποθετήσουν 1 μια!!! αίθουσα προκατ. Δεδομένης της έλλειψης βοηθητικών χώρων απαραίτητων για τις συνεδρίες των παιδιών η μία αίθουσα δεν αποτελεί λύση.

Ενώ ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα σχολικής ζωής, φέρουν ακέραια την ευθύνη καθώς τα παιδιά παραμένουν στοιβαγμένα στην αίθουσα των 12 τμ του Ειδικού Δημοτικού την οποία έχει απόλυτη ανάγκη το Ειδικό Δημοτικό. Οι συνθήκες για τους διδάσκοντες είναι επιεικώς δυσχερείς ενώ οι γονείς εκφράζουν την ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Ενώ η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής είχε δεσμευτεί στο τέλος της προηγούμενης σχ. χρονιάς ότι θα πάρει πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει συνάντηση όλων των φορέων ( Δήμου, Συλλόγου Γονέων & του συλλόγου μας , εκπαιδευτικών), δεν προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια που θα μπορούσε να διασφαλίσει έγκαιρα τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος με τον καλύτερο τρόπο πριν την έναρξη της σχ. χρονιάς.

Επειδή μια τέτοια κατάσταση για την εκπαιδευτική μας κοινότητα δεν είναι αποδεκτή.

Καλούμε τη Δευτέρα 18/9 στις 13:30 σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Λαυρίου προκειμένου να εξασφαλίσουμε ουσιαστικά μέτρα με άμεση δρομολόγηση αξιοπρεπών όρων φοίτησης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες τόσο για το Ειδικό Νηπιαγωγείο όσο και για το Ειδικό Δημοτικό

Ζητάμε: από τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής να είναι παρούσα δεδομένου ότι έχει την ευθύνη των όρων λειτουργίας και της καταλληλόλητας των σχ. κτιρίων και σε συνεργασία με το δήμο οφείλει να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις γι΄ αυτό.

Καλούμε:

  • τα μέλη μας – εκπαιδευτικούς
  • το σύλλογο γονέων του Ειδικού Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Λαυρίου,
  • τους γονείς των μαθητών
  • τον σύμβουλο Ειδικής Αγωγής

https://www.alfavita.gr

Αρέσει σε %d bloggers: