Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
"Λαϊκή Συσπείρωση"ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής: Ανακοίνωση για τις συναντήσεις με Συλλόγους Οικιστών

Το Σαββατοκύριακο 16-17/9 η Λαϊκή Συσπείρωση είχε την χαρά και την τιμή να συναντηθεί και να συνομιλήσει με την Ομοσπονδια Παραλιακων Εξωραιστικων & Πολιτιστικων Συλλογων Λαυρεωτικης (Σάββατο 16/9 στην Αγία Μαρίνα) και τον Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικισμού Βγέθι (Κυριακή 17/9 στο Βγέθι) και δεκάδες οικιστές. Μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Ανανιάδης και παρευρέθηκαν αρκετοί υποψήφιοι του συνδυασμού.

Τέθηκαν μια σειρά ζητήματα που αφορούν τα ιδιαίτερα προβλήματα και τις συνθήκες της καθημερινότητας των οικιστών των περιοχών αυτών, τις δικές τους ενέργειες μέχρι στιγμής για την διεκδίκηση μια σειράς λύσεων, αλλά και των απαιτήσεών τους από τη νέα δημοτική αρχή και τους νέους δημοτικούς συμβούλους μετά τις 8/10.

Από την Λαϊκή Συσπείρωση έγινε σαφές ότι υιοθετούνται το σύνολο των αιτημάτων των οικιστών και μάλιστα ήδη κάποια από αυτά βρίσκονταν στο πρόγραμμά μας και είχαν αναφερθεί σε δημόσιες τοποθετήσεις μας. Διαπιστώθηκαν μια σειρά προβλήματα υποδομών, η καθυστερημένη ένταξη στο σχέδιο πόλης, ενώ συζητήθηκαν η μόλυνση του περιβάλλοντος από την δραστηριότητα χημικών βιομηχανιών, η βελτιστοποίηση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, οι συγκοινωνίες και μια σειρά άλλα ζητήματα. Αναδείχτηκε ότι το κύριο κάθε φορά είναι να μπαίνουν μπροστά προς υλοποίηση οι πραγματικές ανάγκες του λαού και των κατοίκων, να παίρνουν πραγματική προτεραιότητα στην εκτέλεση των μελετών και των έργων. Παράλληλα οι λύσεις να μην είναι αποσπασματικές, αλλά αποτέλεσμα επιστημονικών μελετών που να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες του συνόλου της περιοχής. Ταυτόχρονα, να σταματήσει το όργιο των εργολαβιών και των αναθέσεων σε τρίτους, ότι μια σειρά έργα και μελέτες θα έπρεπε να τα αναλαμβάνει ο Δήμος με αυτεπιστασία και τις τεχνικές του υπηρεσίες, να μην σκορπιούνται χρήματα δεξιά και αριστερά.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ως πάγια και ενιαία θέση ότι οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες πρέπει να λειτουργούν ως κύτταρα οργάνωσης, αγώνα και αλληλεγγύης στις περιοχές, να είναι το ζωντανό κομμάτι των οικισμών που να οργανώνει τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, μακριά από κάθε είδους “συνδιαλλαγές”. Με χαρά αποδεχτήκαμε το υπόμνημα που μας κατέθεσε η Ομοσπονδία ως βάση των αναγκών των οικισμών, με σκοπό να διεκδικήσουμε μαζί με τους οικιστές την υλοποίησή τους.

Οι συναντήσεις έκλεισαν με το κάλεσμα στήριξης και συμπόρευσης με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο και στην Περιφέρεια, καθώς η διεκδίκηση των αιτημάτων σε τοπικό επίπεδο πρέπει να μεταφέρεται και στο Περιφερειακό, να δυναμώνει η φωνή και η δύναμη των πολλών για την επόμενη μέρα. Να διεκδικήσουμε μια καλύτερη καθημερινότητα όχι μόνο για τους οικισμούς, αλλά συνολικά στον Δήμο και στη ζωή μας.